Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2011 04:00

Хвороби обміну речовин викликають імпотенцію

Проблеми із потенцією в чоловіків можуть свідчити про діабет. Про це розповідає ендокринолог-терапевт Інституту сімейної медицини Галина Бабіна.

— Діабет першого типу, при якому пацієнти все життя мусять приймати інсулін, проявляється зазвичай у ранньому дитинстві. А от діабет другого типу може виникнути й після 35–40 років. Він не турбує, не болить, але потім може розвинутися і спровокувати серйозні серцево-судинні захворювання, що призводять до інвалідності. Наприклад, інсультів та інфарктів. Тоді повністю повернути пацієнтові нормальне самопочуття вже неможливо, — зазначає лікар.

Проблеми з потенцією можуть бути першим сигналом майбутніх судинних "катастроф" у чоловіків із діабетом. Одним з провідних напрямків роботи Інституту сімейної медицини є урологія та андрологія. Але лікування хвороб цієї сфери не може бути успішним, якщо в організмі порушені обмінні процеси.

При доланні діабету Галина Василівна використовує класичні підходи — міжнародний протокол, рекомендації Європейської та Міжнародної діабетичних асоціацій. Майстерність ендокринолога при лікуванні діабету полягає у правильному підборі схеми прийому ліків для кожного пацієнта. Вона враховує вік, вагу, спосіб життя, фізичні та інтелектуальні навантаження. Бувають випадки, коли пропонує пацієнту місяців зо два колоти інсулін невеликими дозами, щоб зняти важкі ускладнення, а потім перейти на таблетки. Підбирає лікування і для тих, хто страждає на метаболічний синдром — передвісник діабету. При ньому порушується вуглеводневий обмін. Найголовніше для лікарів інституту — результат, тобто нормалізація цукру у крові.

Одним з ускладнень діабету є так звана діабетична стопа — трофічні виразки нижніх кінцівок, які при неправильному лікуванні можуть призвести до ампутації та інвалідності. Фахівці інституту дають хворим рекомендації щодо правильного догляду за ногами, вибору взуття та з успіхом використовують терапію ростовими факторами для загоєння виразок. За допомогою спеціального апарата, який є ексклюзивним в Україні, з крові хворого виокремлюють тромбоцити, що містять фактори росту. Їх упорскують у виразку — у результаті вона швидко загоюється.

Найнебезпечнішим ускладненням діабету є ураження нирок. Спеціальний аналіз сечі, що робить інститут, дозволяє на ранніх стадіях виявити це ускладнення та вжити термінові заходи.

Інститут сімейної медицини розміщений за адресою: м. Київ, вул. Німанська, 6.

Тел.: 0(44) 528 07 70.

www.family-health.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Хвороби обміну речовин викликають імпотенцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути