понеділок, 07 листопада 2016 05:20

Анальні тріщини лікують тільки з проктологом
2

Лікар-проктолог Сергій Морозов: ”Тріщина без належного лікування вже через місяц перетвориться на хронічну”

— Навіть невеликі тріщини можуть перетворити життя, особливо сидяче, на кошмар. Біль, печіння, кровотеча, дискомфорт. Потрібно лікувати, — каже лікар-проктолог Сергій Морозов.

Анальна тріщина утворюється внаслідок розриву слизової оболонки твердим калом під час закрепів. Серед хвороб прямої кишки за розповсюдженістю вона посідає друге місце після геморою. Тріщини бувають хронічні й гострі та можуть поєднуватися із гемороєм.

— До лікарів-проктологів люди приходять уже з хронічними тріщинами. Думають, що з гострими можуть справитися самі за допомогою інтернету або препаратів, які порадять в аптеці. Однак це не так. У типових випадках, особливо за гострої анальної тріщини, виникає больовий синдром, що має три періоди. Після короткочасного болю від випорожнення настає коротке затишшя. За кілька хвилин його змінює спазм із вираженим болем. Інколи триває декілька годин, при цьому кровотеча мінімальна.

Хронічні анальні тріщини спричиняють біль, який посилюється під час випорожнення. Основне ускладнення хвороби — гостре запалення, що розвивається внаслідок потрапляння інфекції.

— Аптечні препарати лише створюють ілюзію, що загоїли рану. Якщо розрив утворився один раз, він повторюватиметься знову і знову. Доки не перейде в хронічну форму. Тому якщо ви вперше стикнулися з такою проблемою, обов'язково сходіть на консультацію до проктолога.

Хірургічного лікування гостра тріщина не вимагає, однак обмежуватися мазями й свічками не варто. Необхідно нормалізувати роботу кишечника. Лікар порекомендує препарати для догляду за раною і порадить, як уникнути повторних розривів і що робити, коли це станеться знову.

Тріщина без належного лікування вже через місяць перетвориться на хронічну. Додасться спазм прямої кишки, що проявляється болем у нижній частині живота. Спочатку триває кілька хвилин, а потім і декілька годин.

— При хронічних тріщинах краї рани стають тверді й бугристі, тому вона не заживає. Для їх лікування в нашому медичному центрі використовується радіохвильовий апарат "Сургітрон", — каже проктолог. — За його допомогою загрубілі краї тріщини забираються і рана швидко загоюється. Основними перевагами цього методу є те, що маніпуляція триває всього декілька хвилин. Не потребує госпіталізації та тривалого лікарняного, загальної анестезії. Пацієнт забуває про хворобу вже наступного дня. За шість-вісім тижнів тріщина заживає безслідно.

Запис до лікаря за телефонами: 0 (432) 67 70 00, 0 (73) 271 21 21, 0 (68) 271 21 21

Зараз ви читаєте новину «Анальні тріщини лікують тільки з проктологом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути