середа, 05 травня 2021 15:35

"У неї були інші чоловіки, а в мене - Microsoft". Історія кохання Білла Гейтса та його дружини
6

Засновник Microsoft 65-річний Білл Гейтс і його дружина 56-річна Мелінда Гейтс заявили, що розлучаються. У понеділок, 3 травня, вони опублікували однаковий допис у Twitter. Новина, що подружжя розриває стосунки, стала неочікуваною. Пара була в шлюбі 27 років.

Gazeta.ua розповідає, як Білл і Мелінда Гейтс закохалися, одружилися та виховували трьох дітей.

Мелінда Френч познайомилася з майбутнім чоловіком, коли почала працювати в компанії Microsoft. На той час Гейтс уже 10 років очолював компанію. Жінка разом з іншими працівниками Microsoft відвідала конференцію в Нью-Йорку 1987 року. Після заходу вона прогулялася містом. Коли прийшла в ресторан на ділову вечерю, то вільних стільців було два: на один сіла вона, а інший заняв через 15 хв. Гейтс.

Після формального знайомства вони ще декілька разів перетнулися на паркінгу. Згодом Білл запросив Мелінду на побачення. Та через зайнятість міг зустрітися лише через два тижні, що здивувало й розсмішило жінку.

"Це для мене недостатньо спонтанно. Запитай ближче до справи", - відповіла вона.

Дві години потому Гейтс зателефонував і запропонував вирушити на побачення просто зараз.

"Виявилося, що в нас багато спільного. Ми любили головоломки, тому стали влаштовувати змагання й розважалися математичними іграми. По-моєму, він був заінтригований, коли я перемогла його в математичній грі й виграла в Cluedo - настільну гру, де потрібно з'ясувати, хто кого вбив, в якій кімнаті та якою зброєю", - згадувала пізніше Мелінда.

Спочатку їхні стосунки не були серйозними.

"У неї були інші чоловіки, а в мене - Microsoft", - пояснював Гейтс у документальному серіалі Inside Bill's Brain. Насправді в нього теж траплялися романи з іншими працівницями.

Білл і Мелінда Гейтс розлучаються
Фото: instagram.com/thisisbillgates
Білл і Мелінда Гейтс розлучаються
Білл і Мелінда Гейтс розлучаються
Білл і Мелінда Гейтс з дітьми
Білл і Мелінда Гейтс розлучаються

Декілька років потому чоловік почав замислюватися про шлюб. Але Гейтс боявся брати на себе зобов'язання. Його батьки були рівноправними партнерами як у професії, так і в сімейному житті. Він переживав, що не зможе мати такі ж стосунки з Меліндою. Перед тим, як освідчитися, він склав список "за" і "проти". Більше виявилося "за".

Також напередодні весілля пара пройшла опитування, щоб переконатися у своєму виборі. Завдяки цьому закохані зрозуміли, що їхні цінності збігаються: вони хочуть допомагати людям. За рік до весілля під час їхньої першої подорожі в Африку пара вирішила частину прибутку Microsoft виділяти на благодійність.

Їхній службовий роман тривав майже сім років. 1 січня 1994 року пара зіграла весілля на Гаваях на острові Ланаї. Для того, щоб уникнути журналістів і зайвого галасу, Гейтс викупив номери в усіх готелях острова. На весіллі були присутні приблизно 200 гостей. Церемонія тривала 15 хв, а обійшлася засновнику комп'ютерної корпорації в $1 млн.

Після одруження й народження первістка Мелінда залишила посаду в Microsoft через те, що вирішила присвятити себе сім'ї та спільним благодійним проєктам. 2000 року пара відкрила Фонд Білла й Мелінди Гейтсів. Їхні основні вкладення спрямовувалися на боротьбу з малярією, поліомієлітом, ВІЛ та іншими інфекційними хворобами, які вбивають мільйони людей в країнах третього світу, але ігноруються фармацевтичними компаніями через неприбутковість. Подружжя неодноразово попереджало про загрозу пандемії, а 2020-го витратило на боротьбу з коронавірусом $1,75 млрд.

У подружжя народилися троє дітей - Дженніфер, Фібі й Рорі. Пара проводила майже весь час разом і підтримувала гендерну рівність. Мелінда в сім'ї ввела правило: "Ніхто не піде з кухні, поки я звідси не піду". В одному з інтерв'ю вона підтвердила, що посуд мили разом із чоловіком. А 2001-го Мелінда поскаржилася чоловікові, що поїздки з донькою до школи займають багато часу. Той погодився возити дитину туди й назад двічі на тиждень і зазначив, що так у нього буде більше часу поспілкуватися з нею. Це стало взірцем для інших батьків.

"Коли ми побачили Білла за кермом, ми повернулися додому й сказали своїм чоловікам: "Якщо вже Білл Гейтс возить дитину в школу, ти й поготів можеш це робити", - розповіла згодом Мелінді одна з мам.

У їхній сім'ї було заведено, щоб кожен перед трапезою сказав, за що вдячний цього дня. За обіднім столом заборонені телефони. Також ними не можна користуватися й у спальні після певної години. Подружжя впевнене, що це дає змогу дітям заснути вчасно. Також Гейтси регулярно відвідували католицьку церкву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Були разом 13 років: ексдружина Позитива вперше розповіла, як вони дійшли до розлучення

Напередодні 25-ї річниці шлюбу Мелінда давала інтерв'ю газеті Times. Журналіст запитав, як пара розв'язує спірні питання. Жінка жартівливо відповіла: "Ми ніколи не сваримося".

Засновник компанії Microsoft, філантроп та один з найбагатших людей світу Білл Гейтс і його дружина Мелінда Гейтс оголосили про розлучення. "Після довгих роздумів і великої роботи над нашими відносинами ми ухвалили рішення розірвати наш шлюб", — повідомили у спільній заяві. У шлюбі вони були 27 років.

Зараз ви читаєте новину «"У неї були інші чоловіки, а в мене - Microsoft". Історія кохання Білла Гейтса та його дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути