вівторок, 28 липня 2020 22:46

Експерти пояснили, чому пари стають схожими між собою

Експерти пояснили, чому пари стають схожими між собою
Експерти стверджують, що люди хочуть мати спільні інтереси чи бути схожими з партнерами. Фото: pixabay

Питання привабливості турбувало дослідників багато років.

Деякі вчені кажуть, що протилежності притягуються, а інші роблять ставку на те, що саме схожість, а не відмінність, зближує людей, пише Yourtango.

Дослідження 2010-го року в Університеті Мічигану підтверджує останнє. Експерти стверджують, що люди хочуть мати спільні інтереси чи бути схожими з партнерами. І саме це дозволяє парі довше бути разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені пояснили, чи дійсно схожі між собою партнери щасливіші у стосунках

Психолог Роберт Зайонц переглянув серію фотографій пари, спочатку як молодят, а потім 25 років після цього і виявив, що чим більше часу пари проводять разом, тим більше вони перетворюються один в одного.

За словами вчених, після 25 років спільного життя у пари є помітна схожість. Одне з досліджень пояснює, що партнери відображають міміку своїх половинок, тому їхні образи здаються схожими. Окрім того, деякі пари думають, що у них однаковий характер. Найчастіше зовнішній вигляд людини змінюється з тим, який вона вибирає стиль і як показує себе. А вже ті пари, які люблять проводити час один з одним, часто мають подібний смак в у всьому.

У 18 років і в 30 років побачення дуже відрізняються. Люди з віком перестають вірити в кохання з першого погляду та починають відчувати себе більш впевненими, бо за плечима вже є певний досвід. Є кілька речей у побаченнях, які кардинально змінюються з віком.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, чому пари стають схожими між собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути