пʼятниця, 30 липня 2021 15:28

Луки львівського безпритульного надихнули французький бренд на модну колекцію
10

Фотограф родом зі Львова Юрко Дячишин звинуватив французький бренд Vetements у плагіаті. У колекції одягу весна-літо на 2022 рік показали образи, які схожі на знімки львівського безпритульного Славіка.

Безхатько став відомим завдяки серії Slavik's fashion, яку відзняв Дячишин ще у 2011-2013 роках. Про це фотограф повідомив у Facebook.

"Slavik's Fashion надихнув багатьох модельєрів, та не всі в цьому зізнаються. Особливо "надихається" ним бренд Vetements. І якщо вперше вони принаймні згадали про це в коментарі Vogue Paris, то в новій колекції, яка вийшла під маркою VTMNTS 2022, ні. Що цікаво - цього разу в деяких "фрагментах" був просто copy-paste", - написав він.

Безхатько став відомим завдяки серії Slavik's fashion, яку відзняв Дячишин ще в 2011-2013 роках
Фото: facebook.com/SlaviksFashion
Безхатько став відомим завдяки серії Slavik's fashion, яку відзняв Дячишин ще в 2011-2013 роках
Безхатько став відомим завдяки серії Slavik's fashion, яку відзняв Дячишин ще в 2011-2013 роках
Безхатько став відомим завдяки серії Slavik's fashion, яку відзняв Дячишин ще в 2011-2013 роках
Дячишин звинуватив французький бренд Vetements у плагіаті. У колекції одягу весна-літо на 2022 рік показали образи, які схожі на знімки львівського безпритульного Славіка

Ще 2016-го творець бренду Демна Гвасалія зізнався Vogue Paris, що під час роботи над чоловічою колекцією надихався й фотографіями з образами безпритульного. Про це повідомляє видання Bird in Flight

"2014-го мені написали з нью-йоркської студії Visionaire, що Демна розповів про Славка, і той повинен їхати до Парижа на показ колекції, і вони хочуть зняти про це фільм. Пізніше ще двічі інші зверталися з пропозицією знімати кіно. Був навіть лист зі США про те, що розглядають ідею зйомки серіалу. Але коли дізналися, що Славік зник, дзвінки припинилися", - розповів Дячишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плагіат і знущання з тварини: Тіна Кароль влипла в гучний скандал

Фотограф також додав, що представники бренду пропонували привезти Славіка до Парижа. Вони здивувалися, коли дізнались, що він - не модель, а справжній безпритульний.

Вулична мода - це той fashion-напрям, який припав до смаку не тільки модним street-style блогерам і хіпстерам, але так само і бездомним. Французький фотограф Жеральдін Фрейєсен визнає: деколи найбільш приголомшливі і немислимі модні тенденції виходять від тих, у кого менше всього фінансових можливостей для того, щоб модно одягатися. Її "моделі" пишаються креативним зовнішнім виглядом.

Зараз ви читаєте новину «Луки львівського безпритульного надихнули французький бренд на модну колекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути