Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2018 01:37

Топ-11 різдвяних фільмів для сімейного перегляду
11

Різдвяні фільми — один із найважливіших елементів, що налаштовує нас на свята. Пропонуємо 11 стрічок, які найкраще підійдуть для сімейного перегляду у цей казковий період. Серед них - рекомендація від українського режисера, який зняв "День народження Буржуя" і "Трубача", Анатолія Матешка.

«Напередодні Різдва»
«Один удома 2»
«Грінч - викрадач Різдва»
"Ельф"
«Старий Новий Рік»

1. "Напередодні Різдва"

Одного разу велика сім'я виявляє на порозі свого дому коробку з милим цуценям. Дають йому притулок у себе, не підозрюючи, що пес переверне все їхнє буденне життя з ніг на голову. Фільм вчить любити, піклуватися про найближчих і вірити у дива.

2. "Один вдома 2"

Складно уявити різдвяні свята без Кевіна МакКалістера і його пригод. У другому фільмі "Один вдома" його знову забули, але тільки в цей раз в одному з найбільших мегаполісів світу - в Нью-Йорку. Та Кевін, не дивлячись на свій юний вік, може з легкістю забронювати номер в готелі з холодильником, що закривається на ключ, весело пожартувати над дворецьким, розправитися з негідниками і добре відсвяткуввати Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українських колядок, які має знати кожен

3. "Грінч - викрадач Різдва"

Напевно, у кожного хоч раз в житті не було бажання святкувати Новий Рік, чи ми злилися на дуже гучних веселих людей, які поспішають відсвяткувати Різдво. У такі моменти ми самі були схожі на того похмурого зеленого Грінча з того самого фільму. Але в фільмах завжди хороший повчальний фінал. Давайте разом пригадаємо красиву казку. Адже це одна з найпрекрасніших і захоплюючих історій, яка повертає нас в дитячу атмосферу затишку і тепла.

4. "Ельф"

Якось маленький хлопчик з дитячого притулку сховався у мішку Санта Клауса і відправився з ним на Північний Полюс. Дитину взяв на виховання один з ельфів, помічників Санти і назвав його Бадді. Коли хлопчик виріс, йому розповіли про його походження. Бадді відправляється на пошуки своїх батьків. Фільм у черговий раз доводить, що в Різдво трапляються чудеса і мрії здійснються. А ще кіно вчить, що потрібно бути добрим, терплячим, не робити поспішних висновків і приходити на допомогу один до одного.

5. "Старий Новий Рік"

Події відбуваються у переддень Нового року в місті Нью-Йорк. Тут і смертельно хворий літній чоловік і секретарка, яка намагається здійснити свої мрії, відомий продюсер і чоловік, який ненавидить Новий Рік. Кожен з них потрапляє у веселі передноворічні історії, що в черговий раз доводять як важливо любити і цінувати яскраві моменти щастя.

6. "Любіть Куперів"

Уявіть собі середньостатистичну американську сім'ю Куперів. Батьки на межі розлучення, діти і внуки живуть в різних містах. І тут всі з'їзжаються до рідної домівки відсвяткувати Різдво. Що може бути краще - канікули в колі сім'ї. Але, на превеликий жаль, ідеальних свят не буває, як і людей. Фільм з перших же хвилин занурює в атмосферу веселощів. Це відмінна Різдвяна комедія, яка показує всю передноворічну метушню через призму безглуздих ситуацій. І, мабуть, кожен в героях впізнає себе.

7. "Мій друг - Дід Мороз"

Головний герой - Дід Мороз. Але не простий, він хитромудрий злодій: надівши костюм він проникає у будинки і забирає все, що бачить. В одному з будинків він зустрічає маленького Антуана, який відразу вірить в те, що він справжній Дід Мороз. Хлопчисько розповідає про свої найзаповітніші мрії і не збирається відпускати злодюжку без здійснення своїх бажань. Дідові Морозу нічого не залишається як взяти хлопця з собою. Все, що відбувається на екрані викликає довіру, незважаючи на явно фантастичний сюжет.

8. "Хто в домі тато"

Іноді так хочеться подарувати дитині справжню казку. Такі ж бажання були у головних героїв фільму "Хто в домі тато", які щороку організовували для своїх дітей ідеальне різдвяне свято. Але в цей раз до дітей приїжджають їхні дідусі, які з легкістю порушують всю цю сімейну передсвяткову ідилію. Фільм добре показує, на що готові батьки заради свята для своїх дітей. Багато хто може позаздрити цим двом татусям, адже не всі зможуть погодитися на такі божевільні вчинки. Весела і невимушена новорічна кінокомедія, після якої надовго зберігається святковий настрій.

9. "Людина, яка винайшла Різдво"

Неймовірна історія, чарівна музика і витончений стиль. Уявіть, що всі неповторні герої шедевра "Різдвяна пісня" - Скрудж, Крихітка Тім та інші, створені Чарльзом Діккенсона, оживають. Уявіть, що ці герої живуть разом з нами в реальності і створюють загадкову атмосферу Різдва. Фільм про те, як Чарльз Діккенс придумав унікальних персонажів і написав таку вічну історію, яка і створила свято саме таким, яким ми його знаєм сьогодні.

10. "Пригоди Падінгтона 2"

Паддінтонг - милий, чарівний, добре вихований ведмедик, який постійно потрапляє в цікаві пригоди. З самого дитинства його вчили, що добро завжди перемагає зло. Він у всіх бачить тільки хороше, завжди всім допомагає і пригощає солодощами. Але навіть таке чарівне ведмежа потрапляє в небезпечну халепу, де намагається провчити злодія. А чим все закінчиться, подивимося з 11 січня в кінотеатрах, на прем'єрі фільму. "Пригоди Падінгтона 2" - гарний сімейний фільм, з добрим гумором і британським шармом.

11. "12 різдвяних собак"

Фільм рекомендує український режисер, який зняв "День народження Буржуя" і "Трубача", Анатолій Матешко. У 2018 році буде представлена його нова кіноробота - сімейний фантастичний фільм про пригоди хлопчика і пса-супергероя "Фокстер і Макс".

"У рік собаки рекомендую фільм "12 різдвяних собак". Дія відбувається за часів Великої депресії в Довервіллі - місті, де ненавидять собак. Головна героїня- відважна дівчинка Емма, яку грає 14-річна американська актриса Джордан-Клер Грін. За допомогою друзів вона рятує собачий притулок і повертає місту традицію святкувати Різдво. Сподіваюсь, хто подивиться цей фільм, не буде розчарований. А хто бачив, може подивитися ще раз. Впевнений — усі відкриють для себе щось нове".

Зараз ви читаєте новину «Топ-11 різдвяних фільмів для сімейного перегляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути