Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2020 23:46

Спортсменка відверто поділилась своєю історією сурогатного материнства
3

43-річна вінничанка Ольга Кіцена місяць тому народила хлопчика для бездітної пари з Китаю. Жінка відверто розповіла про свою участь в програмі із сурогатного материнства.

"Декілька років тому натрапила в інтернеті на інформацію про сурогатне материнство. Зацікавилась, адже це можливість швидко заробити пристойну суму на власне житло, не виїжджаючи з країни і не залишаючи свою рідну дитину на родичів. Але тоді в клініці репродуктивної медицини мені відмовили, мовляв, не підходжу за віком. А минулого року зателефонували самі і запросили взяти участь в програмі", - розповіла Ольга.

За словами вінничанки, зараз не вистачає сурогатних матерів, тому збільшили вік жінок, котрі можуть взяти участь у програмі.

"Я довго не вагалась. Порадилась зі своєю 13-річною донькою і поїхала в Київ на співбесіду".

Підготовка до підсадження ембріона тривала місяць. Майбутніх сурогатних матерів обстежують і при необхідності вирівнюють гормональний фон.

"Чесно кажучи, я більше боялась зіпсувати фігуру, ніж народжувати. Адже це моя візитна картка - я професійно займаюсь бодібілдингом, а також працюю фітнес-тренером. Хоча з іншого боку, це своєрідне випробування для спортсмена – пройти шлях вагітності і пологів, а потім відновитись. Після кесаревого розтину це дається трішки складніше, ніж я думала, але цілком реально. Тому я веду свій блог в Instagram і на власному прикладі показую, як повертати гарну фігуру і бути здоровою", - поділилась спортсменка.

Це своєрідне випробування для спортсмена – пройти шлях вагітності і пологів, а потім відновитись

За період вагітності Ольга набрала 17 кілограмів, жодних проблем зі здоров'ям не виникало.

"За кожною сурогатною мамою закріплюється медсестра, яка постійно на зв'язку. Спеціалісти клініки весь час контролюють перебіг вагітності, тому не було жодних проблем. Щоправда, хлопчик народився трохи раніше запланованого терміну, але це ніяк не вплинуло на його стан".

Ольга зізнається,що відчула щиру радість, коли побачила немовля.

"Хіба можна не милуватись новонародженим? Але таке відчуття охоплює кожного, хто дивиться на малюків. Всі сурогатні матері усвідомлюють, що їм підсаджують чужу дитину і в неї вже є її рідні біологічні батьки. Тому ні про які материнські почуття і мови бути не може. Так, 9 місяців в тобі росте чиясь дитина і це прекрасно. Після участі в програмі, крім зароблених грошей, в тобі з'являється сильне відчуття, що ти допомогла безплідним людям стати батьками. І це дуже круто, що сучасна медицина дозволяє надавати таку послугу".

Гонорар сурогатних матерів може коливатися від 13 до 30 тисяч євро в залежності від кількості народжених дітей і перебігу пологів. Ольга Кіцена суму винагороди не назвала, але сказала, що за зароблені гроші придбала садовий будиночок у Вінниці.

Жінка планує продовжувати спортивну кар'єру і мріє про створення власної сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка відкриває авторську школу материнства у Польщі

Через карантині обмеження немовлята, народжені від сурогатних матерів, перебувають у столичному готелі "Венеція". Поки біологічні батьки не можуть їх забрати, за малюками цілодобово наглядає медперсонал однієї з клінік репродуктивних технологій.

Зараз ви читаєте новину «Спортсменка відверто поділилась своєю історією сурогатного материнства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути