субота, 23 квітня 2016 19:50

10 відомих жінок, які відмовилися від материнства
11

 

Кожна людина має право на свою життєву позицію. Хтось називає дітей квітами життя, а деякі вважають їх справжнім тягарем. Є люди, які за власним бажанням відмовляються від материнства, зосереджуючись на власних цілях і кар'єрі. Але трапляється і так, що саме безпліддя служить причиною відсутності спадкоємців.

Термін "Сhild-Free" в буквальному розумінні означає "свобода від дітей". Іншими словами, чайлдфрі - це людина, яка є по своїй волі є бездітною. Термін з'явився на початку 70-х і незабаром перетворився в справжню субкультуру та ідеологію, що характеризується свідомою відмовою від дітей в ім'я особистої свободи і пропаганди бездітного способу життя. Прихильники ідеології "чайлдфрі" вважають відсутність дітей - прівілегією розвиненого соціуму.

Серед зірок є прихильниці бездітного способу життя. Пропонуємо вам дізнатися, хто із знаменитостей не бажає народжувати дітей.

• Патрісія Каас

 

Французька співачка та актриса є дуже темпераментною особистістю. Її життя завжди була наповнене яскравими чоловіками і пристрасними романами. Але 49-річна Патрісія Каас так і не зважилася стати матір'ю.

Патрісія виросла в багатодітній родині. Вона є сьомою, молодшою дочкою у великій родині. Цей фактор вплинув на доросле життя співачки, адже, як виявилося, вона ніколи не хотіла дітей.

"У 20 років я була вагітна. І, хоча мій чоловік попросив залишити малюка, для мене вибір був очевидний. Тепер я не страждаю через це. Якщо я зустріну правильну людину, ми зможемо усиновити дитину", - пояснює свою позицію Патрісія.

• Кайлі Міноуг

 

Мініатюрна австралійська співачка, актриса і авторка пісень Кайлі Міноуг в свої 47 років так і не стала матір'ю. Знаменитість, що подолала рак, повністю зосереджена на своїй кар'єрі і особистому розвитку.

На думку співачки, незважаючи на численні романтичні зв'язки та захоплення, вона так і не змогла зустріти людину, з якою б у неї з'явилося бажання стати матір'ю.

"Можливо, бути матір'ю-одиначкою - це просто не для мене. Не можна мати все. Я намагаюся зберігати спокій і приймати те, що маю, і не концентруватися на тому, чого у мене немає", - говорить Кайлі.

• Рене Зеллвегер

 

Знаменита своєю роллю Бріджит Джонс - Рене Зельвегер до материнства ставиться з побоюванням. Актриса говорить, що материнство ніколи не входило в список її мрій. Для неї кар'єра завжди була в пріоритеті. Все своє життя Рене воліла жити сьогоднішнім днем, не замислюючись про майбутнє.

Одного разу преса заговорила про те, що Рене Зельвегер збирається усиновити дитину. Але після чергового розставання актриси з нареченим чутки розвіялися, і Рене, як і раніше, вважає за краще бути бездітною.

"Материнство ніколи не було моєю метою. Я ніколи не будувала конкретних планів на майбутнє. Просто мені хочеться бути незалежною і самій про себе піклуватися", - розповідає актриса.

• Кім Кетролл

 

Одна з найяскравіших актрис серіалу "Секс у великому місті" Кім Кетролл назавжди відмовилася від материнства. Все своє життя актриса щиро вважала, що діти просто заважають своїм батькам.

"Пограти з племінниками і маленькими дітьми друзів - це добре, але повернувшись додому, я хочу розслабитися і відпочити, а не возитися з пелюшками, уроками або іграшками", - розповідає актриса.

Зараз актрисі 59 років, і вона навряд чи вже вирішиться щось змінити в своєму житті.

• Діта фон Тіз

 

Американська виконавиця шоу в стилі бурлеску, фотомодель, співачка Діта фон Тіз не поспішає вагітніти з двох причин: вона надто любить свою роботу, щоб піти в декрет, і обожнює своє тіло.

"Раніше я думала, що до 28 років буду заміжня і вийду на пенсію. Я тоді й уявити не могла, що моя кар'єра буде в самому розпалі. Якби я завагітніла, то б переглянула свої погляди, але, якщо навіть цього не станеться, я не перестану вважати себе жінкою", - ділиться Діта фон Тіз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 відомих мам, які перемогли безпліддя

• Лайза Міннеллі

 

Відомій американській співачці й актрисі Лайза Міннеллі за все своє життя так і не довелося відчути радість материнства.

Чотири рази Міннеллі виходила заміж, і всі чотири рази її шлюб закінчувався розлученням. Одного разу співачка була вагітна, але дитині не судилося з'явитися на світ. Після цього жінка зосередилася на власній кар'єрі і зайнялася благодійністю.

• Вайнона Райдер

 

Американська кіноактриса Вайнона Райдер свого часу вважалася однією з найкрасивіших наречених Голлівуду. Вона зустрічалася з відомими акторами - Джонні Деппом і Меттом Деймоном. Але в свої 44 роки вона так і не була заміжня і не обзавелася дітьми.

"Звичайно, я припускаю, що вийду заміж, але навряд чи зберуся народжувати дітей. Я сама як дитина", - розповіла Вайнона Райдер журналу "People".

• Дженіфер Еністон

 

Відома американська актриса, секс-символ і яскравий приклад для наслідування так і не змогла стати матір'ю. На початку своєї кар'єри, будучи у відносинах з Бредом Піттом, у Дженніфер сталося два викидні. У 2011 році Дженніфер Еністон почала зустрічатися з актором Джастіном Теру, а в 2015-му пара одружилася. Шанувальники співачки вірять, що Еністон одного разу стане матір'ю, але у актриси свої думки на цей рахунок:

"На мене тиснуть, як на жінку. Стверджують, що я провалилася, тому що у мене немає потомства. Не думаю, що це справедливо. Я віддаю перевагу присвячувати весь свій час роботі. І, як мені здається, народження і виховання дитини - це найважча, найголовніша робота в життя. Тому вона заслуговує не менше часу, ніж моя нинішня кар'єра".

• Камерон Діас

 

Камерон Діас за все своє життя змінила безліч бойфрендів і в 2015 році нарешті вийшла заміж за бек-вокаліста гурту "Good Charlotte" Бенджі Медденома. Актриса щаслива в шлюбі, але до питання материнства вона ставиться дуже обережно. Камерон цінує своє життя, в якій немає місця дітям:

"Діти змінюють життя. Кардинально. А мені подобається моє життя. Діти не є єдиним джерелом щастя і задоволення життям. І, мені здається, набагато простіше приносити в цей світ життя, ніж любов. Ухвалення рішення про народження дитини має ґрунтуватися на серйозних роздумах, в іншому випадку воно виявиться великою помилкою".

• Опра Уїнфрі

 

Відома американська телеведуча Опра Уїнфрі вважає, що якби у неї і були діти, то вони ненавиділи б її, адже у неї абсолютно немає часу за ними доглядати. Вона стверджує, що заради кар'єри постійно доводиться чимось жертвувати.

"Якби у мене були діти, вони б мене ненавиділи. У моєму житті є речі, які можуть поранити, вони могли б постраждати від цього. Діти, швидше за все, обговорювали б мене в стилі "Шоу Опри", - розповіла ведуча в одному зі своїх інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 відомих мам, які розквітли під час вагітності

Зараз ви читаєте новину «10 відомих жінок, які відмовилися від материнства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути