Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2012 18:48

Євреї образилися на футбольну збірну Німеччини

Євреї образилися на футбольну збірну Німеччини
Збірна Німеччини в Освенцимі ФОТО: Reuters

Глава центрального ради євреїв Німеччини Дітер Грауманн (Dieter Graumann) розкритикував збірну ФРН з футболу за візит в Освенцим, пише Die Welt з посиланням на інформагентство KNA. На його думку, менеджери команди повинні були організувати поїздку всіх гравців, тоді як вони привезли в меморіальний комплекс тільки трьох.

Грауманн у промові на зборах в Гамбурзі 3 червня звинуватив головного менеджера збірної Олівера Бірхоффа (Oliver Bierhoff) у "колосальній бездушності і відсутності такту".

Глава єврейської ради у своєму виступі пригадав також заяву Бірхоффа в середині березня, коли візит німецької збірної в Освенцим тільки обговорювався.

Менеджер команди сказав тоді, що ще невідомо, в якій формі він буде проходити: як бесіда біля каміну або доповідь. На думку Грауманна, в цьому контексті не можна було згадувати камін, який нагадує родичам жертв Голокосту про спалення євреїв.

Крім того, Грауманн засудив організацію поїздки в Освенцим. Він вважає, що якщо б туди поїхала вся збірна, то ефект від цього візиту для молодих німців був би більшим, ніж від тисяч офіційних промов. Не менше главу єврейської ради обурив аргумент, який привели менеджери збірної на свій захист. Вони заявили, що гравці дуже вразливі для таких поїздок.

У результаті німецька делегація складалася з капітана збірної Філіпа Лама (Philipp Lahm) і двох гравців, які народилися в Польщі, Лукаса Подольскі (Lukas Podolski) і Мирослава Клозе (Miroslav Klose). Разом з ними поїхав тренер збірної Йоахім Льов (Joachim Loew), головний менеджер команди Олівер Бірхофф і президент Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах (Wolfgang Niersbach).

Поїздка відбулася напередодні чемпіонату Європи з футболу, який проходитиме в Польщі та Україні, на наступний день після товариського матчу з Ізраїлем.

Недалеко від міста Освенцим на території окупованої нацистами Польщі був створений комплекс концтаборів. На його території загинули близько 1,5 мільйона осіб, більшість з яких були євреями.

Зараз ви читаєте новину «Євреї образилися на футбольну збірну Німеччини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути