вівторок, 30 жовтня 2018 08:42

Вчені шукають жінок для народження дитини поза Землею

Вчені шукають жінок для народження дитини  поза Землею
До пологів у 2024-му SpaceLife Origin проведе кілька попередніх тестів. Фото:muzeyka.ru

Людство мріє про колонізацію Сонячної системи і поступово готується до неї. Вчені вважають, що для здійснення таких масштабних планів необхідно знати, як космос впливає на різні аспекти людського тіла.

Дослідники з проекту SpaceLife Origins шукають жінок-добровольців, згодних на пологи далеко від Землі, - пише Naked Science.

Експеримент планують провести в 2024 році. Якщо все пройде успішно, то вперше в історії нашої планети народиться "неземлянин" (тобто людина, що з'явилася на світ за межами Землі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінсоцполітики відповіло, скільки насправді коштують бебі-бокси

"Якщо людство хоче стати багатопланетним видом, необхідно зрозуміти, як розмножуватися в космосі", - говорить засновник і генеральний директор SpaceLife Origin Кіс Малдер.

До пологів у 2024-му SpaceLife Origin проведе кілька попередніх тестів. Зараз компанія займається розробкою "космічного інкубатора для ембріонів": у нього планують помістити людську сперму і яйцеклітини і відправити в космос в 2021 році.

Як тільки інкубатор опиниться в космосі, яйцеклітини будуть запліднені - і почнеться розвиток ембріона. Через чотири дні після запуску апарат повернеться на Землю, де штучно запліднені яйцеклітини введуть в порожнину матки, а потім будуть пологи в призначений термін. Через три роки після тестів одна або кілька вагітних жінок відправляться в космос, де вони народять першу форму життя далеко від рідної планети.

"Під час 24-36-годинної місії жінка народить у 250 миль над Землею (близько 400 кілометрів) у супроводі навченої медичної команди світового рівня. Ретельно підготовлений і контрольований процес, подібний земним західним стандартам для матері і дитини, знизить усі можливі ризики", - говорить представник компанії.

SpaceLife Origin зазначає, що цей експеримент не з дешевих. Компанія стверджує, що одне лише зачаття ембріона в космосі може коштувати близько п'яти мільйонів доларів, а народження - і того більше.

В індійській провінції Горакхпур народився хлопчик із 4-а ногами й 2-а статевими органами. Найближчим часом дитині мають провести операцію.

Зараз ви читаєте новину «Вчені шукають жінок для народження дитини поза Землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути