четвер, 10 вересня 2020 16:40

У Тернополі десятки шкіл оштрафували за порушення карантину

У Тернополі десятки шкіл оштрафували за порушення карантину
Крантин в школах Фото:korrespondent

Зараз Тернопільська область знаходиться в червоній зоні, попри це навчальні заклади продовжують працювати. За це 8 вересня правоохоронці Тернополя склали протоколи за порушення карантину на керівників 31 школи та 12 дитсадків.

"Ми не будемо виловлювати дітей і батьків біля закладів. Але ми побачили вчора, що всі заклади по Тернополю працюють. Ми профілактично пройшли і попередили, що цього робити не можна. Говорили і з керівництвом міськради. Наразі там йдуть дебати. Сьогодні правоохоронці прийшли і склали протоколи на керівників шкіл та дошкільних навчальних закладів", - каже Олександр Богомол, начальник ГУНП в області.

Через нехтування правилами карантинного режиму навчальний заклад має сплатити 17 тис. грн. Рейди триватимуть, тож оштрафованих закладів може збільшитись. Загалом у місті 43 школи, і зачинилась лише одна, де на коронавірус захворіли четверо вчителів.

Якщо батьки приведуть дітей до школи, а вони захворіють Covid-19, то тоді кримінальну відповідальність понесе директор закладу згідно зі статтею 325 ККУ., повідомляють в поліції

Влада Тернополя одразу ж заявила, що не посилюватиме карантинні заходи. А мер міста Сергій Надал звернувся в поліцію з проханням не складати протоколи на підприємців та заявив, що "захищатиме конституційне право дітей на навчання і Тернопіль наступного тижня буде жити і працювати в звичайному режимі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 72% українців проти дистанційної освіти - опитування

На Тернопіллі прокуратура повернула до місцевого бюджету майже 640 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі десятки шкіл оштрафували за порушення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути