вівторок, 16 серпня 2022 18:32

В США розробили технологію, що дозволить спілкуватися з померлими

В США розробили технологію, що дозволить спілкуватися з померлими
Однією з перших користувачів цієї технології була Марина Сміт, яка померла у червні у віці 87 років. Фото: StoryFile

Стартап із Лос-Анджелеса StoryFile розробив технологію під назвою holographic conversational video experience, яка дозволить родичам померлих спілкуватися з їхніми голограмами.

Про це повідомляє Daily Mail. StoryFile створює цифровий клон людини перед смертю, використовуючи 20 синхронізованих камер, які записують відповіді на низку питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск розповів про можливості гуманоїда Tesla Bot

Потім експерти обробляють знятий матеріал та використовують його для навчання штучного інтелекту, який зможе максимально природно спілкуватися з людьми.

Готовий продукт завантажується на платформу StoryFile, з якою можна взаємодіяти після смерті людини. Розробники стверджують, що технологія створює ілюзію розмови із померлою людиною в реальному часі.

Однією з перших користувачів цієї технології була Марина Сміт, мати генерального директора StoryFile доктора Стівена Сміта, яка померла у червні у віці 87 років. Творець технології розповів про свої враження.

"Мати відповіла на запитання родичів після того, як вони спостерігали її кремацію. Надзвичайним було те, що вона відповідала на їхні запитання з новими подробицями та чесністю. Люди надихаються, коли записують свої дані. Рідні можуть отримати більш вільну і правдиву версію своєї втраченої коханої людини", - каже Стівен Сміт.

На похороні Марини Сміт, що відбулися в Бебворті 29 липня, її голограма розповіла про життя й духовність, а також поговорила зі своїми близькими.

Компанія також встигла попрацювати з Вільямом Шатнером із "Зоряного шляху" над створенням його голограми, яка, за його словами, допоможе "зберегти його пам'ять і спадщину для прийдешніх поколінь". Чоловік зробив запис напередодні свого 90-річчя.

Штучний інтелект допоміг розпізнати окупанта, який переховувався в шпиталі Кривого Рогу.

Військовий Росії симулював втрату мови та пам'яті, щоб сховатися від українського правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «В США розробили технологію, що дозволить спілкуватися з померлими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути