вівторок, 02 березня 2021 10:46

Усміхається і підморгує - оживили світлини видатних діячів

Усміхається і підморгує - оживили світлини видатних діячів
Усміхається і підморгує - оживили світлини видатних діячів фото: MyHeritage

Сервіс MyHeritage запустив інструмент "Глибока ностальгія", який дозволяє "оживляти" старі світлини. На них людина зі світлини усміхається, підморгує та киває.

Завдяки додатку та штучному інтелекту користувачі мережі "оживили" світлини української поетеси Лесі Українки, письменника, мислителя, художника Тараса Шевченка, а також гетьмана Івана Мазепи, інформує Obozrevatel.

Функцію "Глибока ностальгія" розробила ізраїльська фірма з комп'ютерного розпізнавання образів D-ID.

"Коли ми бачимо, як обличчя наших предків оживають, то можемо уявити, якими вони могли бути насправді. Це забезпечує новий спосіб зв'язку з нашою сімейною історією", – заявив Гілад Яфет, засновник ізраїльської фірми з комп'ютерного розпізнавання образів D-ID.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Instagram з'явилося зручне нововведення

Український графічний дизайнер Богдан Гдаль оприлюднив рухомі зображення Тараса Шевченка, Лесі Українки й Іван Мазепи.

"Застосунок дозволяє безплатно "оживити" 5-10 світлин ваших родичів. MyHeritage придумав хороший хід для притягнення нової аудиторії в усьому світі. Спочатку дали можливість покращити вигляд світлин, потім зробити їх кольоровими. А тепер ще й це. Вдалий маркетинг", – написав Гдаль.

У MyHeritage визнали, що технологія може здатися "трохи дивною", а її використання – суперечливим, однак компанія закодувала анімації, тож їх не вдасться використати для підробки будь-якого контенту чи передачі якогось повідомлення.

З'явилася нова соцмережа Dispo, яку називають "антиінстаграмом". У ній також діляться знімками, але світлини автоматично викладаються лише за день після зйомки. Перед публікацією користувачі не можуть відредагувати їх чи навіть проглянути.

Зараз ви читаєте новину «Усміхається і підморгує - оживили світлини видатних діячів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути