Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 16:42

Українець створив папір з опалого листя

Автор: Facebook
  Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка
Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка

В Україні випустили першу промислову партію паперу з опалого листя, повідомляє Укрінформ.

Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка, коли ще був школярем. Перша партія паперу з листя — 1,5 тонни. З нього робитимуть пакети, паперовий посуд і картон.

"Ми зіштовхнулися із низкою проблем, зокрема із відсутністю виробничих потужностей, які б дали змогу переробити опале листя на волокно у промислових масштабах. Але ми це зробили, вершиною на складному шляху стало виробництво однієї тонни промислового паперу на основі опалого листя. Папір нарешті володіє необхідними механічними характеристиками та відповідає поставленим вимогам", – розповів Валентин Фречка.

Автор: Facebook
  Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка
Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка

Торік розробники вперше протестували технологіюз формування паперу. За рік вдалося відтворити все в умовах промислового виробництва.

Для створення такого паперу потрібно подрібнити й очистити листя. Потім його варять у гігантських чанах. Отримана маса рухається по конвеєру, втрачає вологу, розтягується і стає гладким папером. Далі вона переходить в наступний цех, де з неї роблять екологічне пакування для продуктів.

Під час виробництва сировину розігрівають лише до 40 градусів, тож на відміну від звичайного паління листя, жодна шкідлива речовина не виділяється в повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили робота-грибозбирача

З цим проєктом Валентин Фречка посів друге місце на University Startup World Cup 2019 в Данії. Стартап RE-leaf PAPER у секції "Environmental" увійшов до трійки переможців.

Зараз ви читаєте новину «Українець створив папір з опалого листя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути