середа, 10 квітня 2019 16:25

Науковці омолодили мозок людини на 50 років

Науковці омолодили мозок людини на 50 років
Електрична стимуляція мозку тимчасово омолоджує мозок людини на 50 років Фото:Хвиля

Електрична стимуляція мозку тимчасово омолоджує мозок людини на 50 років.

Група дослідників із університету Бостона винайшла техніку, яка здатна відновити робочу пам'ять 70-річних людей так, щоб вона працювала, як у 20-річних. Особливу увагу приділяли робочій пам'яті. Саме вона відповідає за прийняття усіх рішень.

"Робоча пам'ять починає слабшати вже після 20-річного віку через те, що різні ділянки мозку починають розпадатися і втрачають між собою зв'язок. При досягненні 70-річного віку ці розриви стають такими великими, що зниження когнітивних здібностей стає найбільш помітними", - повідомляє нейробіолог Роб Рейнхарт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна витягувати без наслідків: зруйнували один із найстаріших міфів

Електрична стимуляція мозку допомагає відновити синхронну роботу різних його частин. Техніка не вимагає імплантації електродів безпосередньо в мозок пацієнта. Її здійснюють через шкіру голови.

Щоб довести ефективність електричної стимуляції, дослідники провели експеримент на людях віком від 20 до 60 років. Кожен мав почергово дивитися на 2 зображення із невеликою перервою, а потім назвати їхні основні відмінності. Молоді люди впоралися з цим завданням значно краще. Проте після 25 хв. стимуляції робоча пам'ять старших людей покращилася на 50 хв. У молоді результати теж поліпшилися.

"Ми показали, що 20-річні добровольці теж можуть мати вигоду з точно такої ж стимуляції", - говорить нейробіолог Роб Рейнхарт.

Електрична стимуляція мозку здатна послабити прояви депресії, вивести пацієнтів із вегетативного стану і навіть зменшити наслідки хвороби Паркінсона.

Зараз ви читаєте новину «Науковці омолодили мозок людини на 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути