неділя, 14 березня 2021 01:27

Сотні робітників заводу Tesla заразилися коронавірусом

Сотні робітників заводу Tesla заразилися коронавірусом
Про осередок розповсюдження Covid-19 на новому виробництві Tesla було відомо практично відразу після його відкриття. Фото: flickr

Кілька сотень робітників заводу Tesla в місті Фримонт, штат Каліфорнія, заразилися коронавірусом після того, як глава компанії, мільярдер Ілон Маск відновив роботу підприємства всупереч обмеженням влади.

Про осередок розповсюдження Covid-19 на новому виробництві Tesla було відомо практично відразу після його відкриття. Однак спочатку влада не публікувала точні цифри, посилаючись на закон про захист персональних даних, пише The Washington Post з посиланням на дані місцевого департаменту охорони здоров'я.

Сайт PlainSite, що займається розкриттям інформації, отримав документ, з якого випливає, що в травні минулого року відразу після відкриття заводу на ньому виявили майже десять хворих. Їх кількість продовжувала зростати, в грудні кількість інфікованих досягла 125 осіб. Однак вводити карантин не стали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск розказав, чому його космічний корабель вибухнув одразу після посадки

Всього з травня до грудня 2020 року на заводі було виявлено майже 450 випадків інфікування коронавірусом. На підприємстві працює майже 10 000 чоловік.

У квітні, коли в Каліфорнії та інших американських штатах ввели санітарні обмеження в зв'язку з пандемією, Маск піддав дії влади різкій критиці. Глава Tesla неодноразово висловлював сумнів у небезпеці коронавірусної інфекції. У березні він назвав паніку навколо пандемії "тупістю", а в квітні порівняв введений в США карантин з фашизмом і зажадав "повернути людям їх чортову свободу".

Інвестор Tesla подав позов до глави компанії Ілона Маска через його "необережні" твіти.

Зараз ви читаєте новину «Сотні робітників заводу Tesla заразилися коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути