вівторок, 05 грудня 2017 09:40

Уряд удвічі підвищить субвенцію на інклюзивну освіту

Уряд удвічі підвищить субвенцію на інклюзивну освіту
У 2017-му на інклюзивну освіту уряд виділив 209 млн грн. Фото:education-inclusive.com

На наступний рік на інклюзивну освіту виділять півмільйона гривень.

Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

"На 2017 рік уряд вперше виділив цільову освітню субвенцію на інклюзивну освіту – 209 мільйонів гривень. На наступний рік уже уряд запланував збільшення цільової субвенції більш ніж вдвічі. У проект бюджету її заклали на рівні 504 мільйонів гривень. Ця субвенція має заохочувати місцеві органи покращувати можливості інклюзивної освіти", - каже Павло Хобзей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову в школу: шість нововведень навчального року

Виділені кошти спрямують на роведення додаткових корекційно-розвиткових занять та придбання засобів корекції, дидактичного матеріалу для інклюзивних класів.

Інклюзивні класи у загальноосвітніх навчальних закладах - одне із пріоритетних завдань Нової української школи. Відтак діти з особливими потребами матимуть змогу навчатися зі своїми однолітками. Щоб створити інклюзивний клас у звичайній школі, батькам дитини з особливими потребами потрібно написати заяву в органи управління освіти. У школі для кожного учня з особливими потребами розроблять індивідуальний план розвитку. У навчальному плані враховуватимуть розумовий та фізичний рівень розвитку школярів. Допомагати вчителеві у навчанні можуть соціальні працівники чи батьки дітей.

Зараз ви читаєте новину «Уряд удвічі підвищить субвенцію на інклюзивну освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути