понеділок, 10 вересня 2018 12:13

Чи корисно спати вдень

Чи корисно спати вдень
Денний сон - небезпечний. Фото: rtr.md

Денний сон небезпечний для життя.

Зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера встановили американські науковці з Національного інституту з проблем старіння, пише "Сегодня".

Вчені провели дослідження, яке тривало кілька років. Проаналізували дані дослідження Baltimore Longitudinal Study of Aging із 1958-го. У ньому брали участь понад 3 тис. піддослідних. Серед них із 1991-го по 2000 роки провели опитування. Питання стосувалися якості сну та сонливості.

Також медики провели позитронно-емісійну томографію з використанням хімічної сполуки Pittsburgh B (PiB) для ідентифікації бета-амілоїдних бляшок. Вони є ознакою хвороби Альцгеймера. Дослідники ідентифікували 123 добровольця, які пройшли опитування. Через 16 років - томографію з PiB.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала рецепт, як правильно засинати

У піддослідних, які мали денну сонливість, ризик накопичення амілоїдних бляшок був утричі вищій, ніж у інших людей. Причина накопичення - поганий сон вночі. Він у хронічній формі сприяє утворенню бета-амілоїд.

Позу сну на животі визнали найшкідливішою. Хоча таке положення є надійною профілактикою хропіння. Також це дуже незручна позиція для шиї, так що болі в шиї цим людям теж забезпечені.

Зараз ви читаєте новину «Чи корисно спати вдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути