Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2020 13:21

Ніл Армстронґ пробув на Місяці понад 2 год.

20 липня 1969-го о 22:56 за європейським часом, вийшовши із спеціального модуля "Eagle", американський астронавт Ніл Армстронґ ступив на поверхню Місяця.

У гонці з освоєння космосу США змагалася з Радянським Союзом. Кожен із них хотів здобути першість.

Таким чином, 1961-го Америка почала підготовку до висадки на Місяць. Щороку Управління з питань аеронавтики і космосу запускало космічні кораблі. А свою місячну програму НАСА назвали "Апполон".

В екіпаж "фінального Аполлону" з-поміж 200 претендентів обрали досвідчених льотчиків-випробувачів: однолітків Ніла Армстронґа, Майкла Коллінза і Базза Олдріна.

Автор: CBS Los Angeles
  Команда Apollo 11 - Ніл Армстронг, Майкл Коллінз та Базз Олдрін.
Команда Apollo 11 - Ніл Армстронг, Майкл Коллінз та Базз Олдрін.

16 липня о 9:32 "Аполлон-11" стартував з космічного центру імені Кеннеді, штат Флорида. За 3 дні космонавти вийшли в навколомісячну орбіту. Ще добу вони проводили перевірку всіх систем. Після Армстронґ і Олдрін перейшли до місячного модуля "Орел".

Спершу Ніл спробував стрибнути на місячну поверхню, однак потім вирішив спокійно зійти. За 15 хв. до нього приєднався Базз. Разом вони встановили американський прапор, зробили кілька фото Місяця і провели прості наукові тести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українця готували до польоту на Місяць

Загалом Олдрін пробув на поверхні супутника Землі понад 1,5 год., Армстронґ - 2 год. 10 хв. Разом вони назбирали 25 кг місячного ґрунту. На Землю астронавти повернулися за 8 діб і 3 год. після старту.

Їхній відсік приводнився в Тихому океані. У серпні всіх 3 як героїв зустрічали в американських містах. Кожному уряд США надав Почесну медаль Конгресу за освоєння космосу.

Першою фразою, яку людина виголосила на Місяці, стали слова Ніла Армстронґа: "Це маленький крок для людини і величезний стрибок для людства". У цей момент пряму телевізійну трансляцію показували у 33 країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «Ніл Армстронґ пробув на Місяці понад 2 год.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути