неділя, 22 жовтня 2023 12:30

Microsoft презентувала нову операційну систему

Microsoft презентувала нову операційну систему
Над розробкою Windows 7 працювали 9 років. Фото: pozadine.info

22 жовтня 2009-го американська компанія Microsoft офіційно презентувала операційну систему Windows 7. Вона прийшла на зміну комерційно невдалої Windows Vista.

Над розробкою Windows 7 більше 2,5 тис. осіб працювали 9 років.

Система отримала новий інтерфейс, панель завдань і меню "Пуск". У панелі завдань не відображаються назви програм і заголовки відкритих документів. Лише - іконки. Щоб дістати доступ до основних функцій, слід лише натиснути на відповідну іконку в панелі завдань правою кнопкою миші.

У Windows 7 потрібно менше часу на перехід у сплячий режим і вихід з нього, на відновлення зв'язку з бездротовими мережами. Установка та підготовка до роботи з USB-пристроями також займає кілька секунд.

В операційну систему вбудували 120 фонових малюнків. Вони унікальні для кожної країни і мовної версії. Усі версії включають 50 нових шрифтів.

У Windows 7 з'явився режим Windows XP mode. Завдяки цьому можна запускати старі додатки у віртуальній машині Windows XP. Це забезпечує практично повну підтримку старих додатків. Важлива особливістю нової системи - тісна інтеграція з виробниками драйверів: більшість визначаються автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft створила віртуальну реальність для сліпих

За перші 8 год. кількість попередніх замовлень перевищила попит, який Windows Vista мала за перші 17 тижнів. Зараз Windows 7 залишається найпопулярнішою операційною системою компанії Microsoft.

Наступним продуктом бренду стала Windows 8. Її презентували восени 2012-го.

11 червня 1991-го фірма Microsoft випустила операційну систему MS DOS 5.0. Це - комерційна операційна система фірми Microsoft для IBM PC-сумісних персональних комп'ютерів. MS-DOS - найвідоміша операційна система із родини DOS.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft презентувала нову операційну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути