середа, 26 липня 2017 11:21

Хлопчик мріє написати листа батькам дитини, чиї руки йому пересадили

Хлопчик мріє написати листа батькам дитини, чиї руки йому пересадили
Ще два роки тому Сіон не мав обох рук. А зараз вправно грає у бейсбол Фото: BBC Україна

Хлопчик, який 2 роки тому мав надскладну операцію з пересадки рук, тепер може обійняти маму, вчиться писати і грати у бейсбол.

Американець Сіон Гарві народився з обома руками, але коли йому було два роки, лікарі ампутували їх у зап'ястках через небезпечний сепсис. Через 6 років після цього батьки Сіона наважилися на ризиковану та складну операцію — трансплантацію рук. Гарві пересадили руки донора. На той час це була перша подвійна операція з трансплантації рук.

10 хірургів і ще 30 працівників із медперсоналу працювали в операційній всю ніч та ранок наступного дня. Найскладнішим під час втручання було приєднати усі маленькі судини, завдяки яким руки залишаються живими.

Минуло 2 роки і лікарі вражені успіхами малюка. Зараз Сіон може самостійно писати, їсти й одягатися. Мозок хлопця прийняв трансплантати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці винайшли пристрій, який рятує від інфарктів

"Він може впоратися з бейсбольною биткою і достатньо чітко пише своє ім'я. Чутливість рук покращується з кожним днем. Тепер він може погладити по щоці свою маму і відчути це", - розповідає BBC доктор Сандра Амарал.

Лікарі називають приклад Сіона — дивом. Адже мозок досить часто не приймає чужорідне. Незважаючи на те, що малюк жив без рук шість років, він досить вправно ними керує. Дитина каже, що мріє чимшвидше навчитися писати, щоб написати листа батькам дитини, чиї руки йому пересадили.

Деталі: у відеосюжеті Hromadske:

Американець Джон Пек, який втратив обидві руки, погодився на складну експериментальну операцію в Бостоні. Протягом 13 год. 12 фахівців з різних галузей медицини проводили операцію з пересадки. Йому пересадили чужі руки — хлопця, який пере цим загинув, а його сім'я погодилася пожертвувати його кінцівки для Джона.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик мріє написати листа батькам дитини, чиї руки йому пересадили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути