вівторок, 08 червня 2021 09:53

Які новинки підготувала Apple в нових операційних системах

Які новинки підготувала Apple в нових операційних системах
Усі нові функції Apple стануть доступними і на інших операційних системах. Фото: Reuters

Американська компанія Apple презентувала оновлення операційних систем iOS та macOS.

Оновлення чекає також на операційні системи для Apple Watch та iPad, повідомляє пресслужба компанії.

"Конфіденційність займає центральне місце у нашій роботі. Щороку ми наполягаємо на розробці нових технологій, які допоможуть користувачам більше контролювати свої дані та приймати зважені рішення щодо того, із ким вони ними ділитимуться. Цьогоріч оновлення включають інноваційні функції, які надають користувачам глибшу інформацію та більш детальний контроль", - заявив старший віцепрезидент Apple з програмної інженерії Крейг Федеріджі.

Для смартфонів Apple презентувала оновлення операційної системи iOS 15. Значну увагу приділили додатку FaceTime. Тепер звук у додатку буде чистіший. Запровадили можливість підключатися до дзвінка з будь-яких пристроїв, навіть із комп'ютера. Для цього не обов'язково мати техніку від Apple.

Зʼявилася також нова можливість — SharePlay, за допомогою якої користувачі зможуть разом переглядати відео, слухати музику чи ділитися скриншотами. Тепер на різних девайсах від Apple можна разом переглядати Twitch, TikTok, Disney+ та інші стримінгові сервіси.

Усі нові функції Apple крім iOS стануть доступними й на інших операційних системах — macOs та iPadOS. На новому macOS з'явиться функція Universal Control, яка забезпечить універсальну роботу клавіатури та мишки. Можна буде одночасно переміщувати курсор та вводити текст на екранах Mac, iPad або ноутбуках Apple.

Для iPhone оновили систему сповіщень. Вони автоматично групуватимуться за пріоритетами. Оновляться також додатки iMessage, Wallet, "Погода" та "Карти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Apple відкриє представництво в Києві

20 квітня корпорація Apple провела першу презентацію 2021 року. Компанія анонсувала вихід низки нових продуктів і презентувала новий колір iPhone - фіолетовий. Для iPhone 12 та iPhone 12 mini нова кольорова гама також доступна. Очікуваною новинкою став Bluetooth-маячок для відстеження місця розташування речей AirTag.

Зараз ви читаєте новину «Які новинки підготувала Apple в нових операційних системах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути