вівторок, 20 червня 2017 09:02

Як подати апеляцію на результати ЗНО

Як подати апеляцію на результати ЗНО
Апеляційна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти розглядає заяву протягом 15 календарних днів з урахуванням дня її надходження. Фото: telegraf.in.ua

Якщо після ознайомлення з результатами зовнішнього незалежного оцінювання виникають сумніви щодо об'єктивності результатів, можна подати заяву до апеляційної комісії Українського центру оцінювання якості освіти.

Результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури, англійської, німецької, іспанської, французької мов, математики розміщені на інформаційних сторінках учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускники склали ЗНО з історії України

Таблиці переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів та таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень оприлюднили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі "Предмети ЗНО".

У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату учасник зовнішнього оцінювання може подати апеляційну заяву в письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускники складають ЗНО з математики

Таку заяву подають до центру протягом 5 календарних днів з урахуванням дня офіційного оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з певного навчального предмету. Дату подання заяви визначають за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті. Апеляційна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти розглядає звернення протягом 15 календарних днів з урахуванням дня його надходження.

Розгляд апеляційної заяви – це фактично повторне визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання. Адже в цьому разі здійснюють повторну технічну та предметну перевірки бланків відповідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видавництва зобов'язали видавати електронні версії підручників

Учасники тестування поточного року зможуть ознайомитися зі скан-копіями своїх бланків відповідей. Бланки відповідей з української мови і літератури, математики, англійської, німецької, французької, іспанської мов розміщені на інформаційних сторінках учасників із 16 червня.

Раніше 8% випускників не склали ЗНО з української мови та літератури на мінімальний бал.

Зараз ви читаєте новину «Як подати апеляцію на результати ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути