середа, 13 вересня 2017 07:25

Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини

Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Цикл потужних спалахів на Сонці почався 4 вересня. Фото: SDO

Продовжується серія магнітних бур в Україні.

За прогнозами вчених з казахстанського Інституту іоносфери, вірогідність змін в магнітному полі Землі 13-14 вересня фахівці оцінили в 35%.

Цикл потужних спалахів на Сонці почався 4 вересня.

Негативному впливу магнітних бур схильні за різними даними від 50 до 75% населення Землі. При цьому момент початку стресової реакції може зрушуватися щодо початку бурі на різні терміни. Багато людей починають реагувати на магнітні бурі не під час них, а за 1-2 дня до них, тобто в момент спалахів на самому Сонці.

Найбільшу небезпеку різкі магнітні коливання представляють для серцево-судинної системи. Люди, які страждають на гіпертонію або гіпотонією, а також іншими хворобами серця, потрапляють в групу ризику загострення недуг в ці періоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалахи на Сонці: у ніч на 13 вересня передбачають магнітну бурю

Крім серця і судин, магнітні бурі впливають і на інші системи та органи людини. Часто це проявляється у вигляді головних болів і мігрені, безсоння, сонливості та слабкості протягом дня.

Вплив магнітних бур на дітей теж не обіцяє нічого хорошого. Незміцнілий організм дитини піддається атаці в першу чергу. Погане довкілля порушує обмін речовин в організмі і призводить до зниження імунітету. Магнітна буря здатна впливати на розвиток дитини і навіть на тривалість її життя.

Під час магнітних бур 11 вересня 2005 року відбувалися порушення функцій супутникових навігацій і відключення зв'язку в деяких районах Північної Америки. У 50-х роках минулого століття вчені проаналізували майже 100 тис. автокатастроф, у результаті встановили, що на 2 день після спалахів на сонці кількість аварій на дорогах зростала.

Зараз ви читаєте новину «Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути