Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2020 13:43

Google спіймала свого інженера на крадіжці технологій

Google спіймала свого інженера на крадіжці технологій
Після звільнення з Google Левандовскі створив свій стартап із виробництва безпілотних вантажівок Otto і незабаром продав його компанії Uber. Фото: Pixabay

Колишнього інженера Google Ентоні Левандовскі засудив окружний суд Сан-Франциско у США.

Йому присудили тюремний термін 18 місяців та штраф $95 тис. за крадіжку технологій безпілотних автомобілів та порушення комерційної таємниці, пише TechCrunch.

Левандовскі працював в Google з 2009-го по 2016 рік, де займався розробкою технологій для безпілотного водіння. За даними слідства, перед звільненням він скачав файли зі схемами створення безпілотних авто, схеми компʼютерних плат і інструкції з установки. Було мінімум 33 випадки крадіжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зламати Facebook і купити підписників: скільки коштують послуги хакерів

Після звільнення з Google Левандовскі створив свій стартап із виробництва безпілотних вантажівок Otto і незабаром продав його компанії Uber за $680 млн.

Згодом дочірня компанія Google Waymo звинуватила Uber у крадіжці технологій і подала позов. Із часом зʼясувалася причетність Левандовскі до витоку даних. На початку 2018 року Waymo і Uber врегулювали конфлікт — Uber передала Waymo акції на суму у $245 млн і пообіцяла не використовувати технологій, вкрадених Левандовскі. Інженера було звільнено.

Прокурор просив для Левандовскі 27 місяців вʼязниці, а сам інженер наполягав на помилуванні. Суд визнав, що Левандовскі повинен відсидіти, щоб його дії не стали прикладом для аналогічних злочинів. Крім терміну і штрафу, той повинен відшкодувати збитки Waymo на суму майже $757 млн.

Відбувати покарання інженер буде після покращення ситуації з коронавірусом.

Моделі смартфона Pixel з технологією 5G - Pixel 5 і Pixel 4A 5G - анонсувала компанія Google. Перші смартфони з підтримкою 5G надійдуть уже цієї осені, повідомили у блозі компанії. Деталі Google пообіцяла надати пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Google спіймала свого інженера на крадіжці технологій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути