четвер, 11 лютого 2021 14:17

Facebook розробляє соцмережу з аудіоповідомленнями

Facebook розробляє соцмережу з аудіоповідомленнями
Працівникам компанії Facebook дали завдання створити аналог Clubhouse після того, як там зареєструвався Марк Цукерберг. Фото: pixabay

Facebook почала працювати над розробкою соцмережі, схожої на Clubhouse.

Особливістю її є те, що користувачі спілкуються лише аудіоповідомленнями, повідомляє The New York Times.

Доки Clubhouse лише стає популярною. Її торік створили підприємці Пол Девіс та Рохан Сет. Зареєструвавшись в Clubhouse, користувачі можуть створювати різні кімнати і спілкуватися лише голосом. Додаток став популярним під час пандемії. Він 1-й у рейтингу Apple App Store в Німеччині, Італії, Японії та Туреччині. Соцмережа вже має 2 млн активних користувачів на тиждень по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook боротиметься з фейками про вакцини від коронавірусу

Ще в травні 2020 року сервіс коштував $100 млн, а у січні 2021 року - $1 млрд. У соцмережі вже зареєструвалися десятки зірок, зокрема Марк Цукерберґ, Ілон Маск, Джаред Лето, Дрейк і інші.

Працівникам компанії Facebook дали завдання створити аналог Clubhouse після того, як там зареєструвався Марк Цукерберґ.

Facebook цікавиться новими сервісами, тим більше коли вони популярні серед молоді. Так, компанія не раз створювала аналоги популярних додатків у своїх конкурентів. Наприклад, в Instagram з'явилися Stories, схожі на Memories зі Snapchat, а наприкінці минулого року на тлі зростання популярності TikTok в додатку почали тестувати функцію створення музичних відеороликів Reels.

В травні 2020 року у Facebook з'явився сервіс групових відеодзвінків Messenger Rooms на тлі різкого зростання попиту на Zoom.

У Данії створили мобільний додаток iConsent – "Я згоден". У ньому можна дати офіційну згоду на секс протягом 24 год. У грудні в країні посилили закон про зґвалтування. Саме тому запустили такий додаток.

Зараз ви читаєте новину «Facebook розробляє соцмережу з аудіоповідомленнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути