Астронавтам національного управління США з аеронавтики й дослідження космосу вперше вдалося виростити перець чилі на Міжнародній космічній станції.
Хоча ріст плодів у космосі сповільнився, на перший врожай очікують уже до кінця жовтня, повідомили в блозі NASA.
"Г'юстон, у нас є перець", - йдеться у жартівливому повідомленні астронавтів.




Вирощування кущів відбувалося в межах експерименту Plant Habitat-04. Квітки кущів запилили в центрі ім. Джона Кеннеді. Не всі квітки на МКС розвинулися у плоди.
У довгострокових місіях овочі в умовах мікрогравітації вирощує астронавтка NASA Меган Макартур. У Twitter вона написала, що вмикає рослинам пісні гурту Red Hot Chili Peppers.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель NASA навмисно зіткнеться з астероїдом
Американські астронавти змогли отримати перший врожай у космосі на прикінці березня 2018-го. Їм вдалося виростити капусту сорту Tokyo Bekana та червоний салат-ромен. Крім того, на борту МКС вдалося зібрати врожай японської капусти мізуну.
Коментарі