Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 20:52

Apple працює над своїм першим складаним смартфоном: що про нього відомо

Apple працює над своїм першим складаним смартфоном: що про нього відомо
Складаний iPhone очікується у форм-факторі Galaxy Flip. Фото: Samsung

Apple працює над своїм першим складаним смартфоном.

Корейські джерела розповіли, яким саме американська компанія бачить майбутню розкладачку і коли вона з'явиться на ринку. Про це пише "УНІАН".

Повідомляється, що останніми місяцями Apple звертається до постачальників з Азії із замовленням на деталі для складаного смартфона. Пристрій має з'явитися на ринку вже у 2026 році, до того моменту Apple приготує поліпшення в камері і додасть змінну діафрагму.

Відомо, що перший складаний iPhone буде схожим на Samsung Galaxy Z Flip, тобто матиме форм-фактор "розкладачки". Такий дизайн, пише джерело, є більш практичним і зручним для користувачів, ніж форм-фактор "книжки", який використовується в Galaxy Fold і пропозиціях інших компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі дешевше $400: фахівці склали топ найкращих бюджетних відеокарт для геймінгу

У ранніх повідомленнях йшлося про те, що складаний iPhone отримає унікальний екран, який "лікуватиме" сам себе. Водночас Apple все ще намагається позбутися складки, яка з'являється під час розкладання смартфона.

Apple залишається єдиним IT-гігантом, в асортименті якого все ще немає складного девайса. За чутками, першим складаним "яблучним" девайсом стане 20-дюймовий MacBook, який вийде вже наприкінці 2025 року.

Він має закласти основу нової категорії "яблучних" гаджетів: у складеному вигляді - звичайний лаптоп, а в розкладеному і з підключеними аксесуарами - моноблок.

У наступного покоління iPhone зросте швидкість зарядки.

Pro-версії iPhone 16 отримають швидку зарядку на 40 Вт, а з використанням MagSafe - 20 Вт, пише ITHome.

Нинішні iPhone підтримують дротову зарядку лише до 27 Вт і бездротову до 15 Вт з використанням MagSafe. При цьому флагмани Android вже давно пішли вперед за потужністю зарядки, а деякі пристрої і зовсім підтримують адаптери 240 Вт. Це дозволяє заряджати телефон від 0% до 100% за 9 хв.

Зараз ви читаєте новину «Apple працює над своїм першим складаним смартфоном: що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути