Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2024 11:54

Apple представила систему штучного інтелекту

Apple представила систему штучного інтелекту
Apple презентувала систему штучного інтелекту Apple Intelligence. Фото: eastnews.ua

Американська корпорація Apple на конференції WWDC2024 10 червня представила нову систему штучного інтелекту Apple Intelligence

Apple Intelligence буде доступний на McBook, iPad та iPhone, інформує пресслужба компанії.

"Штучний інтелект здатний зрозуміти особистий контекст користувача. Зокрема, упорядкувати повідомлення залежно від їх важливості, запропонувати зручні маршрути або виконувати персоналізовані завдання. Також ШІ дозволяє генерувати унікальні фото, скетчі ілюстрації у Notes, Freeform and Pages", - сказано в повідомленні.

ШІ від Apple ґрунтується на особистій інформації, оскільки отримуватиме дані з календаря, екрану, повідомлень.

Водночас там обіцяють, що дані не будуть використовувати та передавати іншим компаніям. Все зберігатиметься на телефоні та спеціальному персоналізованому хмарному сервісі Private Cloud Compute.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говорять улюбленці: ШІ допоміг розшифрувати собачий гавкіт

Apple також створила окрему програму Image Playground для експериментів із ШІ-зображеннями. Компанія показала, як ШІ переписує мотиваційний лист залежно від того, кому він адресований, або пропонує відповідь із урахуванням попереднього листування та стилю мовлення автора. Виправлення та пояснення можна скасувати або відредагувати.

"Siri зможе виконувати дії у програмах за користувача. Наприклад, можна попросити її зробити фотографію та надіслати другу. Або знайти якусь текстову інформацію на фотографіях і додати її до листа або заповнити форму. Крім того, в оновленні компанії, з'явилася функція генерації емодзі за текстовим запитом Genmoji", - йдеться в описі.

Apple підкреслює, що запити та дані будуть надсилатися в так звану приватну хмару, і ці дані ніколи не зберігатимуться на серверах, а Apple ніколи не зможе отримати до них доступ.

Apple Intelligence стане доступний на чипах A17 Pro та сімейства M. В iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia інструмент буде доступний влітку англійською мовою для користувачів у США.

Чат-бот під управлінням штучного інтелекту Copilot став доступним у Telegram. Його розробила корпорація Microsoft. Там бота назвали "другим пілотом" для Telegram. Copilot створено на базі GPT.

Зараз ви читаєте новину «Apple представила систему штучного інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути