Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 09:13

88 років з дня народження Ліни Костенко: добірка інтимних поезій
10

Видатній українські поетесі Ліні Костенко сьогодні виповнюється 88 років. У часи Союзу була активним учасником дисидентського руху. За це її на тривалий час виключили із літературного процесу – її ім'я довго не згадували у радянській пресі.

Вже 1987-го за роман у віршах "Маруся Чурай" Костенко отримала Шевченківську премію. Вона має орден князя Ярослава Мудрого V ступеня, але відмовилася від звання Героя України.

Серед поетичних збірок авторки - "Над берегами вічної ріки", "Неповторність", "Сад нетанучих скульптур". 2010 року письменниця презентувала першу прозову книжку "Записки українського самашедшего".

Gazeta.ua підготувала добірку інтимної лірики Ліни Костенко.

Інтимна лірика Ліни Костенко
Інтимна лірика Ліни Костенко
Інтимна лірика Ліни Костенко
Інтимна лірика Ліни Костенко
Інтимна лірика Ліни Костенко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 інтимних поезій до свята жінок

Зараз Ліна Костенко – жива легенда. Її твори вивчають у школах та університетах, читають на радіо та телебаченні. Вона - почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.

Ліна Костенко (1930) - сучасна українська поетеса. Саме її прізвище є найчастіше згадуваним під час пошуку у інтернеті серед українських поетес і письменниць. У 88 років Ліна Костенко є активною громадською діячкою сучасної України.

Зараз ви читаєте новину «88 років з дня народження Ліни Костенко: добірка інтимних поезій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути