четвер, 30 березня 2017 19:09

5 неочікуваних фактів про Зигмунда Фройда

30 березня 1896-го у паризькому журналі Revue Neurologique з'явилася стаття "Спадковість і етіологія неврозів". Її автор - маловідомий віденський психіатр Зигмунд Фройд. Так, світ вперше почув про психоаналіз.

Gazeta.ua знайшла 5 цікавих фактів про засновника психоаналізу Зигмунда Фройда.

1. Фройд мав фобію на числа "2" і "6". Він ніколи не селився у готелях, де був понад 61 номер. Він боявся, що його можуть поселити у 62-й номер. 6-го лютого вчений не виходив на вулицю. Він вважав, що цю дату краще пересидіти вдома.

2. Фройд ніколи не дивився в очі своїм пацієнтам. Саме тому у його кабінеті з'явилася кушетка. Його пацієнти лежали на ній і розповідали про свої психологічні проблеми.

3. Фройда звинувачували у плагіаті. Деякі вчені вважають, що багато своїх ідей він запозичив у древніх єгиптян. Текст одного єгипетського сонника був дуже схожий на фройдівський "Тлумачення сновидінь". Факт плагіату не довели. Єдине - психоаналітик цікавився історією Стародавнього Єгипту. Він часто на аукціонах та ринках старожитностей скупував різні артефакти.

Автор: lifeglobe.net
 

4. Фройд був єдиним австрійським євреєм, якого пощадило Гестапо. З початком Другої світової війни німці увійшли в Австрію. Доктора викликали на допит і попросили підписати папір, що він не має претензій до таємної поліції. Той поставив підпис і зробив приписку: "всім рекомендую". Існує версія, що Адольф Гітлер був пацієнтом Фройда.

5. Фройд вживав кокаїн протягом 6 років. У 1880-х цей препарат був легальний. Його використовували лікарі для стимуляції знесилених військових. Вчений розчиняв препарат у склянці води і вживав його. Він роздавав дози своїм друзям і вагітній дружині. Він спостерігав за реакцію і описував її у газетах. Коли науковці визнали кокаїн наркотиком, Фройд знищив усі свої записи про експерименти з ним. Тривалий час він використовував кокаїн від мігрені, закладеного носа і депресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 речей, які не можуть пояснити вчені

Зараз ви читаєте новину «5 неочікуваних фактів про Зигмунда Фройда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути