субота, 25 серпня 2012 16:30

Влада визнала факт падіння ВВП - політолог

Влада визнала факт падіння ВВП - політолог
На переконання політолог, поки що у влади добре виходить тільки брати. Фото: iwp.org.ua

Заява прем'єр-міністра України Миколи Азарова про те, що за 7 місяців ВВП виріс на 2%, зроблена після попередньої заяви прем'єра про 2,5% зростання за перші півроку, означає фактичне визнання урядом початку зменшення ВВП в Україні.

Про це в коментарі для Gazeta.ua заявив політолог Олександр Палій.

"Для того, щоб піврічне зростання внутрішнього валового продукту з 2,5% впало до 2% протягом одного місяця, за липень ВВП мав знизитися приблизно на 1,5% до липня минулого року, - зауважує фахівець. - Отже, висновків із даних, озвучених Миколою Азаровим, може бути два. Перший: в економіці все дуже погано. Або, як заявляють деякі економісти, економіки більше немає. Або уряд ще й маніпулює статистикою, спочатку озвучуючи бравурно-оптимістичні дані, і лише потім тихцем "уточнені", аби знизити больовий поріг у виборців напередодні виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров розповів, як зростає ВВП України попри негаразди в Європі

На переконання політолог, поки що у влади добре виходить тільки брати.

"Заява глави уряду про те, що 2% зростання за 7 місяців – це "непогано з урахуванням кризи в єврозоні, яка є одним із основних наших ринків збуту, але цього недостатньо для значного поліпшення життя в Україні", звучить особливо анекдотично на тлі інших заяв можновладців. Наприклад, піврічних обіцянок Миколи Азарова досягти зростання на рівні 5,5%, заяви президента від жовтня минулого року про зростання ВВП у 2012 році на 6%, закладених у бюджет 3,9% зростання ВВП і особливо на тлі обіцянки Партії регіонів у своїй свіжій передвиборчій програмі гарантувати зростання ВВП щонайменше на 5%. Може, замість того, аби гарантувати, варто спробувати взяти й зробити, тим більше, коли вся влада в руках? Поки що у влади добре виходить тільки брати", - резюмував Палій.

Зараз ви читаєте новину «Влада визнала факт падіння ВВП - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути