понеділок, 27 жовтня 2014 14:47

Угорщина хоче прискорити будівництво "Південного потоку"

Угорщина хоче прискорити будівництво "Південного потоку"
Фото: gazeta.dt.ua

Угорщина, яка є однією з країн-учасниць проекту "Південний потік", може закінчити будівництво трубопроводу до 2017 року, почавши його реалізацію протягом шести місяців.

Про це заявив глава енергетичної групи MVM Чаба Байї газеті Napi Gazdasag, пише Reuters .

"Ми могли б розпочати роботи протягом шести місяців від сьогоднішньої дати, але хотіли б завершити угорську ділянку до 2017 року", - сказав глава MVM, яка володіє половиною угорської ділянки "Південного потоку".

Угорщина хотіла б прискорити проект, але деякі країни ЄС виступають проти нього.

Крім "Південного потоку" Угорщина підтримує й інші російські проекти, включаючи угоду з газовими сховищами та будівництво двох великих реакторів на атомній електростанції Paks в центральній Угорщині.

Байї сказав, що операція з газовими сховищами об'ємом в 700 млн кубометрів стала новим етапом співробітництва між Росією та Угорщиною.

Угорщина - не єдина в ЄС країна, яка благоволить "Південному потоку". Навесні Австрія врятувала трубопровідний проект Газпрому, домовившись про його будівництво на своїй території в обмін на можливість доставляти власний газ, що видобувається в Чорному морі.

Нагадаємо, що ввечері 25 вересня угорський газовий оператор FGSZ без попередження зупинив реверсне постачання газу до України.

Раніше Румунія відмовилася від будівництва "Південного потоку". Очільник Словацького трубопровідного оператора Eustream заявив, що після початку експлуатації нових газових родовищ у Чорному морі, Румунія зможе експортувати газ з єдиною умовою: жоден кубометр румунського газу не буде постачатись на експорт через газопровід" "Південний потік".

Зараз ви читаєте новину «Угорщина хоче прискорити будівництво "Південного потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути