середа, 15 липня 2020 18:29

В Україну заборонили ввозити російські вагони

В Україну заборонили ввозити російські вагони
Кабмін ухвалив заборону на ввезення до України російських вагонів. Фото: pixabay.com

Уряд України заборонив ввозити на територію країни вагони резидентів і залізничної адміністрації Російської Федерації.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на повідомлення нардепа від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

До 31 грудня 2020 року (включно) забороняється ввезення на митну територію України вагонів, серед залізничних адміністрацій приписки яких з 20 лютого 2014 року є або була залізнична адміністрація РФ.

Постанова набирає чинності з дня його публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криклій пояснив, як пройти тест на коронавірус в аеропорту

"Постановою Кабінету міністрів України від 30 грудня 2015 року №1147 уже впроваджено заборону на ввезення на митну територію України залізничних вагонів, що були у використанні і які ввозяться в митному режимі імпорту з РФ", — пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він уточнив, що водночас з листопада 2019 року юридичними особами - резидентами України було придбано 1165 вагонів, країною походження яких не була Росія, з них попереднім власником 608 вагонів були підприємства-резиденти РФ, а 15 вагонів були у власності підприємств - резидентів РФ з 2014 року.

"Щоб такі рухомі склади теж підпадали під дію заборони, ми внесли відповідні зміни до постанови, які сьогодні і підтримав уряд", — сказав він.

Раніше політолог Микола Давидюк заявив, що впровадження держкомпанією "Укрзалізниця" європейської практики довгострокових договорів із підрядниками стало причиною інформаційної атаки на міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Зараз ви читаєте новину «В Україну заборонили ввозити російські вагони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути