середа, 17 листопада 2021 00:16

В Україні введуть систему накопичення енергії

В Україні введуть систему накопичення енергії
В Україні будуть накопичувати енергію. Фото: Енергетичні системи

Рада схвалила у першому читанні законопроект №5436-д, який забезпечує використання в Україні накопичувачів енергії

Завдання систем накопичення енергії – це оптимізація виробництва електроенергії за рахунок вирівнювання графіка навантаження як на електростанцію, так і на електроенергетичну інфраструктуру, повідомляє пресслужба парламенту.

Системи накопичення енергії допомагають зберігати надійну роботу енергосистеми загалом. З їхньою допомогою відбувається більш легка інтеграція енергооб'єктів "зеленої" генерації в енергосистему України та забезпечують надійність виконання планового графіка видачі потужності в мережу.

"Нам критично важливо почати застосовувати накопичувачі енергії в країні тому, що це дасть можливість накопичувати та видавати електроенергію в пікові періоди, а саме вранці та ввечері", - наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Накопичувачі енергії будуть здатні забезпечувати електроенергією окремі будинки та навіть цілі мікрорайони. Енергія до них може надходити як із класичних, так і з відновлюваних джерел енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віялових відключень не буде - Зеленський

Енергетична незалежність, здобута Україною за каденції п'ятого президента Петра Порошенка, руйнується владою президента Володимира Зеленського, заявив народний депутат із фракції "Європейська Солідарність", колишній журналіст-розслідувач Володимир Ар'єв.

Зараз ви читаєте новину «В Україні введуть систему накопичення енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути