Підприємства України у 2012 році виробили 23 млн дал. виноматеріалів, що на 2 млн дал, або на 8%, менше, ніж у 2011 році.
Такі дані навела Державна служба статистики.
Обсяги переробки підприємствами винограду на виноматеріали у 2012 році становили 329,6 тис. тонн, що на 24,3 тис. тонн, або на 7%, менше, ніж у 2011році.
Загальний випуск виноматеріалів порівняно з 2011 року збільшили підприємства Одеської - на 1 млн дал (на 11%), Закарпатської - на 0,4 млн дал (у 2 рази більше) областей та Севастополя - на 26,1 тис. дал (на 2% більше).
У 2012 році вироблено виноматеріалів для випуску вин 13,8 млн дал, що на 1% більше за обсяг у 2011 році, для закладки на витримку - 0,9 млн дал, що на 55% менше.
У груповому асортименті виноматеріалів коньячних виготовлено на 73,7 тис. дал, або на 3% більше, ніж у 2011 році, сировини для закладки на витримку та випуску столових вин на 0,2 млн дал, або на 2% більше; виноматеріалів шампанських та ігристих виготовлено на 0,4 млн дал, або на 7% менше, ніж у 2011році, для закладки на витримку та випуску кріплених вин - на 1,1 млн дал, або на 24%, інших видів виноматеріалів - на 0,8 млн дал, або у 4,3 раза менше.
У загальному виробництві виноматеріалів зросла питома вага шампанських та ігристих - з 24,1% у 2011році до 24,5% у 2012році, коньячних - з 9,6% до 10,7%, для закладки на витримку та випуску столових вин - з 44,3% до 49,0%; скоротилася - для закладки на витримку та випуску кріплених вин - з 18,1% до 14,8%, інших видів виноматеріалів - з 4% до 1%.
Для закріплення виноматеріалів було використано 470,1 тис. дал спирту-ректифікату, що на 3% більше, ніж у 2011році.
Коментарі
1