неділя, 05 листопада 2017 22:53

В Україні підвищиться ціна на один з найпопулярніших продуктів

В Україні підвищиться ціна на один з найпопулярніших продуктів
Українців чекає підвищення цін. Фото: РБК

На курячі яйця експерти прогнозують подорожчання в районі двох гривень.

Про це повідомляє видання "Hyser".

Думки про те, що досить скоро Українe сколихне нова хвиля подорожчань, дотримується директор асоціації "Союз птахівників". Він упевнений, що ціни на курячі яйця зростуть на 1-2 гривні, а це зростання ціни є сезонним і цілком передбачуваним.

Але інші експерти, в свою чергу, вважають, що курячі яйця піднімуться в ціні в середньому на 7-8%, але це далеко не межа. Вже нинішні ціни значно б'ють "по кишені" місцевого населення, але хвилі подорожчань не припиняться, тому українцям потрібно бути готовим до всього.

Подібне подорожчання на дану продукцію відбувається p досить простої причини: на зовнішніх ринках на українські курячі яйця дуже високий попит, а значить продукції для місцевого населення стає значно менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявлена причина різкого здорожчання газу на авто

Україна продовжує лідирувати в рейтингу зростання цін на продукти харчування серед країн Європи. Наша держава також відзначилася і досить високим рівнем інфляції (16,4%), в той час, як в Європі вона становить менше 3%. Українські парламентарії не були готові до подібного, оскільки при розрахунку державного бюджету на 2017 рік, рівень інфляції закладався в 8,1% (в 2 рази менше).

Зараз ви читаєте новину «В Україні підвищиться ціна на один з найпопулярніших продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути