Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 17:39

В Україні поки немає розуміння, що креативна економіка - це сектор економіки - Анна Харламова

В Україні поки немає розуміння, що креативна економіка - це сектор економіки - Анна Харламова
Доцент кафедри економічної кібернетики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Ганна Харламова каже, що в рамках Доктрини збалансованого розвитку "Україна-2030" розвиток креативної економіки є одним із драйверів економічного розвитку країни

Україна робить перші кроки в розвитку креативної економіки, і в ній поки що більше активні люди з культурної сфери, а не економісти. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповіла доцент кафедри економічної кібернетики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Ганна Харламова.

"Поняття креативної економіки створено, щоб пояснити те, що вже було в економіці. Раніше це був просто сервіс, але він став дуже конкурентним. Як аналог чогось нового з'явилася креативна економіка", - підкреслила Ганна Харламова.

Вона зазначила, що в рамках Доктрини збалансованого розвитку "Україна-2030" розвиток креативної економіки є одним із драйверів економічного розвитку країни.

"Україна робить перші кроки в розвитку креативної економіки, збираються експерти, проводяться конференції. Але ще немає розуміння, що креативна економіка - це все-таки сектор економіки. Поки більше активні люди з культурної сфери, без залучення економістів. У свою чергу економісти не приваблюють експертів зі сфери культури. Підняти сектор і співпрацю в рамках його може створення культурних або креативних хабів, які, наприклад, активно розвиваються в Києві", - зазначила Анна Харламова.

Вона є одним із співавторів Доктрини збалансованого розвитку "Україна-2030", яка базується на розвитку креативної економіки та інновацій. Доктрина передбачає створення умов для досягнення економічного зростання не менше 10-15% в рік, щоб до 2030 року Україна увійшла в ТОП-30 найбільш економічно розвинених країн з ВВП на рівні $710- $750 млрд.

Зараз ви читаєте новину «В Україні поки немає розуміння, що креативна економіка - це сектор економіки - Анна Харламова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути