пʼятниця, 09 лютого 2018 12:30

В Україні подешевшали цитрусові

В Україні подешевшали цитрусові
За січень апельсини подешевшали на 15 грн, а мандарини - на 5 грн за кг. Фото: anutritiousdish.com

Січень порадував дешевими апельсинами. На кінець місяця кілограм фруктів коштував 30 грн. Це на 15 грн менше, ніж було у грудні минулого року.

"Крім того, на Столичному ринку ціна на мандарини зменшилася на 5 гривень. Тепер коштують 35 гривень за кілограм. Щоправда, у сусідній Польщі мандарини на 4 гривні дешевші, ніж в Україні. Лимони на оптовому ринку Києва продають по 38 гривень за кілограм. За місяць ціна впала на 7 гривень. У Польщі лимони дешевші — 36 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці проїдають понад половину своїх доходів

За січень на київському оптовому ринку на 1 грн подорожчали вітчизняні яблука. Станом на 31 січня у середньому вони коштували 14 грн за кг. У Польщі середня ціна на яблука становила 49 грн за кг.

"За перший місяць 2018 року істотно подорожчали банани. На Столичному цей продукт додав 5,5 гривні. На 20 січня в Києві вартість становила 37 гривень, у Варшаві – 34 гривні", - каже Дорошенко.

На 31 січня 2018 року середня ціна картоплі на Столичному становить 4 грн за кг. Таким чином, за перший місяць нового року цей продукт подорожчав на 50 коп. Білокачанна капуста на кінець січня подорожчала на 1 грн. У середньому - 4 грн за кг. Крім того, на 50 коп. подорожчала цибуля. Минулого місяця кілограм цибулі продавали по 4 грн. Кілограм моркви на київському оптовому ринку можна було придбати за 5 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подешевшали цитрусові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути