субота, 12 жовтня 2024 20:55

У Раді немає голосів для економічного бронювання

У Раді немає голосів для економічного бронювання
Федір Веніславський заявив, що наразі в парламенті бракує підтримки для ухвалення рішення щодо економічного бронювання. Фото: galychyna.fm

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Веніславський заявив, що наразі у парламенті не вистачає голосів для підтримки економічного бронювання, а також наголосив, що вимоги щодо визначення термінів демобілізації військових можуть призвести до втрати державності.

"На сьогодні я не бачу, що в парламенті є достатня кількість голосів для підтримки такого економічного бронювання. Тому що це ще один водорозділ між тими, хто має гарну роботу, хто має гроші, і тими, хто таких грошей не має", - зазначив він в інтерв'ю Radio N

На питання, чи відмовилися повністю від ідеї економічного бронювання, Веніславський відповів, що вона ще не "похована". Це питання залишається спірним і безпосередньо пов'язане з великими сумами, що обертаються у тіньових схемах.

Веніславський також назвав популістськими заяви, які звучали при підготовці закону про мобілізацію, стосовно введення чітких термінів служби для військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розробляють законопроєкт, який передбачає повне звільнення від кримінальної відповідальності за СЗЧ

"Я з вами повністю погоджуюсь, що це були популістські заяви для того, щоб сподобатися військовослужбовцям, що ми їм встановимо чіткі строки служби. Дискутувалося про 12 місяців на передньому краї, 18, потім в кінці - про 36 місяців. Але після звернення в закритих режимах головнокомандувача Збройних сил, начальника Генерального штабу, міністра оборони, для всіх колег з різних фракцій було надано інформацію про те, скільки сил концентрує ворог, скільки сил є в нас. І в таких умовах приймати на той час якісь строкові рамки для можливості звільнення з військової служби, було точно загрозою національній безпеці", - зазначив член комітету.

За його словами, саме тому Верховна Рада у перехідних положеннях закону рекомендувала уряду розробити відповідний законопроєкт щодо термінів служби.

"Але, знову ж таки, з того часу ми маємо в закритих режимах отриману інформацію від Головного управління розвідки, від Служби зовнішньої розвідки, від прикордонної розвідки, від інших представників сектору безпеки і оборони, що Російська Федерація постійно нарощує чисельність своїх збройних сил", - сказав Веніславський.

Він також додав, що кількість окупантів щомісяця збільшується на десятки тисяч осіб.

Відповідаючи на питання про вимоги депутатів до Міністерства оборони щодо цього доручення, Веніславський зауважив, що вимагати зараз ухвалення такого законопроєкту означає зробити ще один крок до втрати державності.

Офіцер висловився проти пом'якшення відповідальності за самовільне залишення частини.

"Реальність доволі проста - ДБР починає відкривати кримінальні провадження проти військових, які здійснили СЗЧ, але на цьому все закінчується. Більшість людей, які йдуть у СЗЧ, абсолютно спокійно собі живуть. І що найбільше прикро, суспільство їм толерує", - зазначив Мельник.

Зараз ви читаєте новину «У Раді немає голосів для економічного бронювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути