середа, 30 квітня 2014 20:50

У Мінфіні очікують перший транш кредиту МВФ у $3 млрд на початку травня

У Мінфіні очікують перший транш кредиту МВФ у $3 млрд на початку травня
Фото: zn.ua

Київ розраховує на позитивне рішення Міжнародного валютного фонду ( МВФ) про виділення Україні кредиту stand by і сподівається отримати перший його транш у розмірі $3 млрд в період з 5 по 8 травня. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак у середу.

"Ми очікуємо близько $3 млрд (першого траншу - ред.): $1 млрд - Нацбанку, $2 млрд - на дефіцит бюджету. Очікуємо з 5-го по 8- е травня", - сказав він журналістам перед засіданням уряду.

Як повідомлялося, виконавча рада МВФ у середу розгляне питання про виділення Україні дворічного кредиту stand by обсягом $ 16,8 млрд, який відкриє країні також іншу допомогу міжнародних фінансових організацій і збільшить її сумарний обсяг орієнтовно до $ 27 млрд.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що буквально за кілька годин рада директорів МВФ ухвалить остаточне рішення.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні очікують перший транш кредиту МВФ у $3 млрд на початку травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути