Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2007 15:05

У Криму побудують теплоелектростанцію

Міністерство палива і енергетики України розглядає проект будівництва теплоелектростанції (ТЕС) в Криму, повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

При цьому він відзначив, що будівництво ТЕС у Криму вигідне, оскільки вона розташовуватиметься поряд з родовищами природного газу на шельфі Чорного моря.

Водночас міністр спростував інформацію про те, що Мінпаливенерго розглядає проект будівництва атомної АЕС на Кримському півострові. Міністр пояснив, що будівництво атомної електростанції в Криму недоцільне, оскільки потреби енергозабезпечення півострова не перевищують 1 000 МВт.

Нагадаємо, що 18 січня Бойко заявив, що в найближчі 4 роки потрібно збільшити виробництво електроенергії в Криму щонайменше на 400 МВт і збільшити подачу електроенергії, виробленої поза півостровом.

Крим є одним з регіонів України, які найдинамічніше розвиваються, і за останні 4 роки рівень споживання електроенергії в АРК зріс на 30%, тоді як загалом в Україні цей показник становить лише 16%, наголосив міністр, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму побудують теплоелектростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути