пʼятниця, 08 квітня 2016 09:26

У Криму окупанти знищили 2 тонни продуктів

У Криму окупанти знищили 2 тонни продуктів

У анексованому Росією Криму знищили майже дві тонни овочів і фруктів, вилучених силовиками на сімферопольському оптовому ринку "Кримський Привоз", повідомила прес-служба окупаційної прокуратури півострова.

"Встановлено, що на ринку реалізовувалася продукція, яка, згідно з відповідними указами президента Російської Федерації, заборонена до ввезення, оскільки країнами її походження є країни Європи і Туреччина. Всього було виявлено майже 2 тонн санкцій овочів і фруктів, які були вилучені і в той же день утилізовані", - йдеться в повідомленні.

Сімом підприємцям, які торгували забороненими окупаційними властями овочами загрожують штрафи.

Вранці 6 квітня в Сімферополі російські силовики влаштували тотальну перевірку документів, кілька людей затримали за порушення міграційного законодавства, повідомляє, "Крим.Реаліі".

Нагадаємо, Росія заборонила імпорт продовольства з країн, які ввели проти неї санкції через окупацію Москвою українського Криму і Донбасу. З 6 серпня 2015 року виявлені нелегальні продукти, відповідно до указу президента Росії Володимира Путіна, почали знищувати, а не повертати постачальникам, як раніше.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Зараз ви читаєте новину «У Криму окупанти знищили 2 тонни продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути