вівторок, 20 лютого 2018 10:33

У криптовалюті ховають незаконний дохід - експерт

У криптовалюті ховають незаконний дохід - експерт
Через невизначений юридичний статус у криптовалюті можуть приховувати доходи і використовувати для ухилення від податків. Фото: promdevelop.ru

В Україні у криптовалюті можуть приховувати доходи і використовувати для ухилення від податків. Це відбуватиметься, поки не визначили її юридичний статус.

Таку думку висловив комунікаційний менеджер Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" Микола Малуха, пише segodnya.ua.

"Якщо ми говоримо про біткоїни, то дуже складно встановити, хто проводив транзакції. А якщо говорити про таку криптовалюту, як Деш, то це практично неможливо встановити, оскільки рівень анонімності там набагато вищий, ніж у біткоїнів. Тому, якщо людина хоче отримати хабар або продати кілограм кокаїну, то в такому випадку він віддасть перевагу розрахунку криптовалютою, а не готівкою чи банківським переказом. У цьому плані криптовалюта дійсно відкриває можливості нечистим на руку людям", - говорить Малуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справдилися прогнози про біткоїн

Також за його словами, за допомогою криптовалюта реально "відбитися" від питань податкової про походження капіталу. Нечисті на руку чиновники можуть говорити про те, що просто "вдало інвестували в криптовалюту".

Маркетолог біткоїн-агентства KUNA Вадим Попов вважає, що здійснювати незаконні фінансові операції і залишатися безкарними криптовалюта не допомагає - складно конвертувати звичайні гроші в "крипто" і навпаки.

До кінця 2018 року вартість біткоїнів може збільшиться до $40 тисяч, при цьому 90% альткоїнів знеціняться. Таку думку висловив виконавчий директор благодійного фонду Bitcoin Foundation Лью Классен.

За його словами, крипторинок буде схильний до високої волатильності ще приблизно 3 - 6 місяців. Після проходження цього часу вартість біткоїнів почне різко зростати. Це повинно відбутися приблизно в четвертому кварталі 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «У криптовалюті ховають незаконний дохід - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути