Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 21:10

Яких реформ потребує Україна: експерт назвав 5 найважливіших

Яких реформ потребує Україна: експерт назвав 5 найважливіших
Якомога швидше Україні потрібна реформа судової системи. Фото: Тарас Подолян

У першу чергу Україна потребує податкової і митної реформ. Наступна - реформа правоохоронної системи. Бо існуюча просто реагує на факт, який відбувся. А треба, щоб головною була превенція, розповів Gazeta.ua президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

З його слів, якомога швидше Україні потрібна реформа судової системи, щоб суд став незалежною гілкою влади і у систему повернулась справедливість.

"І дві фундаментальні речі - освіта і охорона здоров'я. Якомога швидше зупинити той безлад, який існує в охороні здоров'я. За радянських часів зі всього СРСР в Україну їхали робити операції, лікуватися. Те ж саме з освітою. Грузія знаходиться від України за 3 тисячі кілометрів. Я приїхав вчитися в Україну. І таких людей було тисячі. Сьогодні навпаки українці їдуть вчитись за кордон", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на виведений капітал: експерт пояснив, чому він потрібен

Грігол Катамадзе переконаний, що культуру не треба реформувати.

"Потрібно вкладати в неї гроші. Хоча я переконаний, що держава не повинна витрачати багато на державні театри. Успіх будь-якого театру - його вистава. Якшо вони будуть талановиті, то люди приходитимуть. А фінансувати збиткове - це те саме, що і з держкомпаніями", - резюмував президент Асоціації.

Повну версію розмови з президентом Асоціації платників податків України Гріголом Катамадзе читайте в журналі "Країна".

Зеленський і його команда налаштовані не на реформи, а на рух в їхньому напрямку. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить керівник інформаційної агенції "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко.

Зараз ви читаєте новину «Яких реформ потребує Україна: експерт назвав 5 найважливіших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути