Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2011 09:44

В Європі пообіцяли підняти з колін економіку України

В Європі пообіцяли підняти з колін економіку України

Україна зможе модернізувати економіку за рахунок інвестицій і доступу на ринки Європейського Союзу (ЄС) в рамках зони вільної торгівлі (ЗВТ).

Про це заявив керівник підрозділу Генерального департаменту з питань торгівлі Європейської Комісії Філіп Куїссон під час відеомосту з Брюсселем.

"Але мій висновок такий, що, як тільки Україна буде прив'язана до ЄС у рамках ЗВТ, то ми запропонуємо модернізацію її економіки, це відкриє ринки ЄС для українських продуктів, це збільшить торговельні потоки. Але і це не найголовніше... Україна буде розділяти те, що відбувається в Європі, Україні увійде в цей позитивний тренд. Вона зможе імпортувати економічні принципи Європи, отримуватимуть інвестиції, які будуть найкращим аргументом і методом для розвитку економіки", - заявив він.

При цьому Куїссон підкреслив, що "зона вільної торгівлі з ЄС і співпраця з Митним союзом, підконтрольним Росії, це не порівнянні речі для України. Тому Україна повинна чітко визначитися".

Чиновник висловив надію, що Україна підпише угоду про ЗВТ з ЄС до кінця року.

"Я думаю, що угода про ЗВТ України і ЄС дуже скоро буде підписано... Зрозуміло, що ми ще далеко від того, щоб вирішити всі проблеми. Але я впевнений, що до кінця року ми зможемо підписати цю угоду", - заявив Куїссон.

Зараз ви читаєте новину «В Європі пообіцяли підняти з колін економіку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути