Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2014 12:55

Укрзалізниця стане акціонерним товариством - указ

Укрзалізниця стане акціонерним товариством - указ
фото: strategy2050.kz

Кабмін постановив реформувати "Укрзалізницю" в акціонерне товариство. Відповідне рішення було прийнято урядом на засіданні

Про це повідомляє ТСН.ua, з посиланням на координатора реформування транспортної галузі Координаційного центру із впровадження економічних реформ Олександра Каву.

"Це доленосне рішення для українського залізничного транспорту дає можливість в процесі реформування "Укрзалізниці" перейти до реальних дій і почати поділ регуляторної та господарської функції на залізничному транспорті", - сказав Кава.

Законодавчу основу для реформування залізниць було створено відповідним законом, підписаним президентом ще 15 березня 2012 року.

Згідно з документом, підприємство має стати публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого закріплюються у власності держави без права відчуження.

Новий суб'єкт господарювання пропонується утворити шляхом злиття "Укрзалізниці", шести залізниць, підприємств, установ та організацій залізничного транспорту загального користування.

Крім того, у статутний капітал будуть внесені акції, частки та паї, що належать державі в компаніях, створених за участю підприємств залізничного транспорту.

Імовірно, структури АТ будуть розділені за видами діяльності: вантажні перевезення, пасажирські перевезення у внутрішньому та міжнародному сполученні, пасажирські перевезення у приміському та регіональному сполученні, утримання та експлуатація інфраструктури, надання послуг локомотивної тяги, ремонт рухомого складу, будівництво та ремонт об'єктів інфраструктури, проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, утримання соціальної сфери тощо.

Зазначимо, що з моменту прийняття вище вказаного закону старт акціонування затримувався через те, що Кабінетом міністрів не була прийнята відповідна постанова. 

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця стане акціонерним товариством - указ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути