Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2011 10:01

Укрзалізниця: 90% локомотивів зношені, на ремонт потрібно 2 мільярди

Укрзалізниця: 90% локомотивів зношені, на ремонт потрібно 2 мільярди

Середня зношеність парку тепловозів в Україні становить 97%, електровозів  - 90%.

Про це повідомив заступник начальника Головного управляння локомотивного господарства Укрзалізниці Ігор Батюшин під час прес-туру на локомотивне депо Київ-Пасажирський, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Упродовж 2011-2015 років з інвентарного парку через зношеність буде вилучено 195 електровозів і 340 тепловозів. Переважну частину парку складають електровози, магістральні тепловози, маневрові тепловози та інші локомотиви, спроектовані і виготовлені у 50-60 роках минулого століття", - сказав чиновник.

За даними залізничників, більша частина застарілого тягового рухомого складу потребує на 40-60% більше витрат на ремонти.

"Замість придбання нового рухомого складу Укрзалізниця змушена проводити капітальні ремонти із подовженням встановленого заводами-виробниками нормативного терміну служби з обов'язковим визначенням остаточного ресурсу несучих конструкцій локомотивів. Зокрема, у 2011 році передбачається оздоровити капітальним ремонтом та модернізацією в умовах заводів 110 електровозів та 53 тепловози на загальну суму близько 900 млн грн, а також поточними ремонтами майже 8 тис. електровозів, 2,5 тис. тепловозів на загальну суму понад 1,2 млрд грн", - зазначив Батюшин. 

Через значну зношеність тягового рухомого складу, який експлуатується із перевищенням термінів служби, встановлених заводами виробниками, залізничники проводять велику кількість позапланових ремонтів. У 2010 році їх здійснено понад 3 тис., з них по тепловозах – більше 1 тис. випадків, по електровозах – понад 2 тис. випадків. Тільки за 4 місяці поточного року позапланових ремонтів вже проведено більше 1 тис.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця: 90% локомотивів зношені, на ремонт потрібно 2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути