Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2022 21:19

Український банк визнали неплатоспроможним

Український банк визнали неплатоспроможним
Банк "Січ" не зміг виконати зобов'язань перед Нацбанком за кредитами рефінансування. Фото: Delo

Банк "Січ" визнали неплатоспроможним через невиконання зобов'язань перед Нацбанком за кредитами рефінансування.

"Січ" не змогла у терміни виконати свої зобов'язання через нестачу коштів. Таким чином з'явилася підстава для внесення фінансової установи до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможе економіці: Нацбанк прийняв важливе рішення

"Банк не сплатив проценти за користування кредитами рефінансування за липень 2022 року, порушивши умови Генерального кредитного договору. Попри наявність ліквідних коштів для сплати відсотків за користування кредитом рефінансування, Спостережна рада та правління банку 29 липня 2022 року ухвалили рішення про їх несплату", – йдеться у повідомленні.

У НБУ кажуть, що причиною такої ситуації рішення стосовно банку "Січ" стали неякісна система корпоративного управління, неефективна бізнес-модель і здійснення ризикованих операцій.

Кожен клієнт банку "Січ" отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу. Можлива сума виплат вкладникам на 1 липня 2022 року становить 1229,7 млн грн.

В Україні планують запровадити податок у розмірі 10% на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій. На підтримку такої ідеї виступив Національний банк. Розробкою податку займеться Міністерство фінансів, але спеціалісти НБУ також будуть залучені до процесу.

Зараз ви читаєте новину «Український банк визнали неплатоспроможним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути