Середня рентабельність ресторанного бізнесу в Україні становить 10%.
Про це розповів ресторатор Дмитро Борисов у ефірі "Ера-FM".
"Наскільки мені відомо, середня (рентабельність) по українському ринку заявлена у районі 10%. Але боюся, що останні кілька років перебувають на межі 0% (рентабельності) - мільйони вклали у красиві канделябри, золото та інтер'єри, а годують звичайної їжею, відповідно більшість грошей не заробляють, як я розумію", - сказав Борисов.
За його словами, у Європі ресторанний бізнес розвинений набагато краще.
"Первинно питання у доходах населення. Більша кількістю людей, які проживають на території України, не можуть собі дозволити як у Європі щодня ходити до ресторану і не готувати вдома. Внаслідок цього у нас дуже слабка культура споживання загалом і культура в ресторанах зокрема", - зазначив Борисов.
Нагадаємо, Генеральний директор мережі ресторанів італійської та японської кухні Mafia Євгеній Резуєв раніше заявляв, що за перші два місяці 2013 року ресторанний ринок показав скорочення від 10 до 30% залежно від формату.
Коментарі